ViiniExpo hemmottelee makunystyröitä

ViiniExpon messuosastoilla esitellään jälleen tuhansia viinejä ympäri maailmaa. Ravintola-alan ja alkoholikaupan ammattilaiselle sekä viininharrastajalle on tarjolla viinejä, joita vähittäiskaupasta tai ravintoloista ei vielä tällä hetkellä saa. Tänä vuonna korostuvat erilaiset pakkaustyypit kierrekorkista hanapakkauksiin sekä ruoan yhdistäminen viiniin. Lisäksi biodynaamisesti valmistetut tuotteet näkyvät messutarjonnassa. ViiniExpo on avoinna Helsingin Messukeskuksessa 13.-15.3.2003.

Erityisenä teemamaana on tänä vuonna Itävalta. Sen messuosastolla on esillä koko maan viinituotannon parhaimmisto ja alueen viinejä maistattaa viiniasiantuntija Georg H. Borgström sekä ammattilais- että yleisöpäivinä. Useilla messuosastoilla on luvassa erikoisohjelmaa esimerkiksi viiniteatteria ja kaikille avoin sokkomaistatuskilpailu sekä tietysti Vuoden Viinit 2003. Lisäksi uusi laatuviinien yhtiö Sky Cellar esittelee markkinointitunnuksensa. Maan suurimmat viinimessut esittelevät noin 57 näytteilleasettajan tuotteita kaikista maailman viinimaista ja näyttelytilaa on vuokrattu 2300 m2.

ViiniExpo käynnistetään ammattilaisten seminaarilla 13.3. Ismo Tuominen Sosiaali- ja terveysministeriöstä pureutuu maahantuontirajoitusten poistumisen seurauksiin v. 2004 ja pohtii kysymystä, että alennetaanko alkoholiveroa kaikissa juomaryhmissä yhtä paljon ja jos vero laskee, laskevatko myös kuluttajahinnat, vai valuuko raha väliportaiden lompakkoon. Ajankohtainen aihe on myös tunnetun viinikonsultin Richard Bampfieldin katsaus kansainvälisiin viinitrendeihin ja viinien markkinointiin.

Viininharrastajien Viinin Ystävän Päivänä la 15.3 avaa ViiniExpo ovensa täysi-ikäiselle yleisölle. Monipuolista viinitarjontaa täydentää kattava oheisohjelma. Viiniseura Munskänkarnan opastetuilla kierroksilla voi tutustua messuihin ja Viini-lehden järjestämällä testiradalla "Matka omiin aisteihin" voi kävijä käytännössä havainnoida erilaisten ruoka-aineiden vaikutusta viinin makuun.

Sisäänpääsy ja aukioloajat

ViiniExpo 2003 on avoinna to-pe 13.-14.3.2003 klo 11-18 Helsingin Messukeskuksessa vain alkoholikaupan ammattilaisille. Sisäänpääsy kutsukortilla (maksuton) tai asiakaskortilla (13 e). Viinin Ystävän Päivä on avoinna la 15.3. klo 11-17 yleisölle, pääsylippu 10 e. Alaikäraja 18 vuotta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja