Mainos

Viini pitää lääkärin loitolla – tai sitten ei

Kohtuujuominen takaa hyvän terveyden. Alkoholilla ei ole kuitenkaan asian kanssa paljoakaan tekemistä.

Lasi tai kaksi viiniä pitää ihmisen terveenä, väittävät useat tutkimukset. Hieman naukkailevat henkilöt ovat laihempia, vähemmän stressaantuneita ja positiivisempia kuin kanssaeläjänsä.

Yllättäen alkoholia ei kuitenkaan voi kiittää tästä kaikesta, sillä kohtuullisesti juovat noudattavat usein terveempiä elämäntapoja: he liikkuvat enemmän ja pärjäävät töissä absolutisteja ja liian innokkaasti juovia paremmin, kertoo Daily Mail.

Parempi ymmärrys terveydestä

Ranskalaiset tutkijat tutkivat 150 000 miestä ja naista kysellen alkoholinkäytön lisäksi heidän elämänsä muista alueista. Tutkittavat jaettiin absolutistien, vähän, kohtuullisesti ja rankasti juovien ryhmiin. Vähäksi juomiseksi laskettiin alle 10 grammaa alkoholia päivässä: rankasti juominen tarkoitti 30 gramman päiväannosta.

Kuten muutkin tutkimukset ovat osoittaneet, vähän ja kohtuullisesti juovat olivat tutkittavista terveimpiä. Miehillä oli vähemmän sydänongelmia ja depressiota: naiset olivat laihempia, ja heidän verenpaineensa oli parempi.

Aiemmat saman aiheen tutkimukset eivät olleet ottaneet huomioon, että kohtuudella juovat pitävät yleisesti parempaa huolta terveydestään kuin muut, selvensi tohtori Boris Hansel pariisilaisesta sairaalasta. Tämän tyypin ihmisillä oli parempi ymmärrys terveydestään: he liikkuvat, syövät hedelmiä ja vähentävät stressiä erilaisin keinoin.

– Nämä tulokset viittaavat siihen, ettei alkoholinkäyttöä kannata markkinoida sydän- ja verisuonisairauksien estäjänä, tutkimuksessa todettiin, Hansel kirjoittaa European Journal of Clinical Nutrition -julkaisussa.

MTV3/Helmi

Lähde: Dailymail.co.uk

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.