Viimeisimmänkin Windows-puhelinversion päivitykset päättymässä 10. joulukuuta – Microsoft suosittelee siirtymään Android- tai Apple-laitteeseen

Microsoft on jo kauan sitten ajanut alas Windows-puhelinkäyttöjärjestelmän kehitystyön mitä tulee uusiin ominaisuuksiin ja parannuksiin. Windows 10 Mobile on kuitenkin edelleen lukeutunut tuen piiriin tietoturva- ja yhteensopivuuspäivitysten osalta.

10. joulukuuta 2019, eli vajaan 11 kuukauden kuluttua tästä päivästä, myös Windows 10 Mobilen uusimman version tuki on päättymässä.

”Windows 10 Mobile, versio 1709 (julkaistu lokakuussa 2017) on viimeinen Windows 10 Mobile -julkaisu, ja Microsoft lopettaa tuen 10. joulukuuta 2019. Tuen loppuminen koskee kaikkia Windows 10 Mobile -tuotteita, mukaan lukien Windows 10 Mobile ja Windows 10 Mobile Enterprise”, kertoo Microsoft. Tieto löytyy Microsoftin verkkosivuilta.

Microsoftin mukaan 10. joulukuuta jälkeen Windows 10 Mobile -käyttäjät eivät saa enää tietoturvapäivityksiä, muita päivityksiä tai muuta avustavaa tukea ilmaiseksi. Jos yrityksellä on maksettu tukiohjelma, saattaa tuki sen puitteissa jatkua. Kuluttajilta ja suurelta osalta muita yrityksiäkin tuki kuitenkin on päättymässä.

Kaikki Windows 10 Mobile -puhelimet eivät edes päivittyneet enää 1709-versioon. Esimerkiksi Lumia 640 ja Lumia 640 XL -mallien osalta uusimman 1703-version tuki päättyy jo aiemmin, 11. kesäkuuta 2019.

Läheskään kaikki Windows-puhelimet eivät myöskään ole olleet päivitettävissä lainkaan Windows 10 Mobile -versioon, joten monen mallin osalta tuki on päättynyt jo aiemmin. Alkuvuodesta 2018 Microsoft sulki myös vanhempien Windows Phone 7.5 ja 8.0 -versioiden osalta ilmoituspalveluja. Ilmoitusten jatkumisesta Windows 10 Mobile -laitteissa ei ole vielä kerrottu uutta tietoa.

”Windows 10 Mobile -käyttöjärjestelmän tuen päättyessä suosittelemme asiakkaita siirtymään tuettuun Android- tai iOS-laitteeseen”, toteaa Microsoft nyt sivuillaan.

Tuen päättyminen ei heti tarkoita laitteen toiminnan lakkaamista, vaan ensin päivitysten ja myöhemmin liitännäisten palvelujen loppumista. ”Windows 10 Mobile -laitteesi pitäisi toimia 10. joulukuuta 2019 jälkeen, mutta tuon päivämäärän jälkeen ei ole tarjolla enää päivityksiä (mukaan lukien tietoturvapäivitykset), ja laitteen varmuuskopiointitoiminto ja muut taustapalvelut ajetaan alas kuvatulla tavalla”, selittää Microsoft.

Microsoftin mukaan automaattiset ja manuaaliset laitteen varmuuskopiot asetusten ja sovellusten osalta tulevat toimimaan vielä kolmen kuukauden ajan tuen loppumispäivästä lukien eli 10. maaliskuuta 2020 asti. Lisäksi jotkin palvelut, kuten kuvalataukset ja laitteen palauttaminen olemassa olevasta varmuuskopiosta ”voivat toimia jopa 12 kuukautta tuen päättymisestä”.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja