Viime hetken vinkit: Näin saat varmasti toivomasi joululahjan!

Eikö olisikin ihanaa, jos kumppani tai läheisesi osaisi lukea sinua kuin avointa kirjaa ja osaisi laittaa pukinkonttiin lahjoja, joita todella toivot tai tarvitset? Lue vinkit, miten voit hienovaraisesti vihjata toiveistasi tai miten suorasukainen toiveitten kanssa kannattaa olla.

Jos haluat varmistaa tänä jouluna, ettet saa jälleen vääränkokoisia villasukkia tai suklaata, vaikka oletkin suunnattoman pähkinöille allerginen, tee nämä pienet eleet jotta joulupukki olisi tänä vuonna enemmän ajan tasalla. Näin voit myös säästyä turhakkeilta, tilpehööriltä tai tavaroilta, joita et todella tarvitse.

Keino 1: Ympyröi

Muistatko lapsena, kun postiluukusta pamahti ihana lelukatalogi, jota sai tutkailla innolla ja merkitä kynällä lelut, joita toivoi? Kokeile samaa kikkaa myös aikuisena! Koska postilaatikkoon on arvatenkin tupsahdellut monia mainoslehtisiä ja katalogeja, ota kynä kauniiseen käteesi ja merkitse mieluisat lahjat vaikkapa punakynällä. Sitten jätä salakavalasti nämä lehtiset erittäin näkyvälle paikalle, kuten aamiaispöytään.

Keino 2: Jätä vihjeitä ilmaan

Heittele ilmaan hienovaraisia vihjeitä siitä, mitä todella tarvitset. "Voi ei, yöpukuni on venynyt pesussa, tarvitsisin uuden", "Harmi, kun rikoin viinilasimme, nyt niitä on epämääräinen määrä", "Lempiripsivärini on päässyt loppumaan". Varaudu kuitenkin siihen, että nämä hienovaraiset vihjeet voivat kantautua kuuroille korville.

Keino 3: Hihkaise

Kun näet kaupassa tai televisiossa jotain, mikä miellyttää silmääsi, hihkaise oikein kuuluvalla äänellä "Oi, miten ihana! Tuollaisen haluaisin/tarvitsisin!" Tällä tavoin jätät tosin paljon sen varaan, tajuaako toinen ottaa näistä kiljahteluun taipuvista vinkeistä vaarin.

Keino 4: Kirjoita lahjatoivelista – eli laita sähköpostia

Koska harva meistä enää kirjoittaa joulupukille kirjettä, voit olla suorasukainen ja laittaa vaikkapa sähköpostilla läheisellesi listan siitä mitä todella toivot: mitkä kirjat uupuvat kirjahyllystäsi, millaista kaulakorua todella toivot, mikä hajuvesi kuuluu lempituoksuihisi. Laita viestiin myös huomio, että nämä ovat vain lahjaideoita: kaikkia toiveita ei tarvitse toteuttaa!

Keino 5: Kerro kokosi

Jos tiedät, että kumppanillasi on tapana hankkia sinulle tai jälkikasvullesi vaatteita tai asusteita lahjaksi, varmista, että pukinkonttiin eksyy varmasti oikean kokoiset vaatekipaleet kertomalla suoraan oikeat koot ja vaikkapa väritoiveet.

Kerro reippaasti oikeat koot esimerkiksi sähköpostitse tai tekstiviestillä.

Keino 6: Yhdessä ostoksilla

Voit helpottaa kumppanisi tuskailua lahjojen kanssa menemällä yhdessä hänen kanssaan jouluostoksille. Voitte hankkia lahjat toisillenne yhteistuumin paikanpäällä varmistaaksenne, että saatte varmasti mieluisat, oikeat lahjat. Näin aikuisiällä lahjapaperin sisältä paljastuvat yllätykset jouluaattona eivät ole niin tärkeitä, kuten vaikkapa lapsille.

Keino 7: Ole rehellinen

Rehellisyys maan perii: kerro suoraan, mitä toivot tänä vuonna lahjaksi – ja mitä et.


Vai etkö tarvitse itse mitään? Jos et ole itsekään varma mitä haluat tai koet ettet tarvitse mitään, voit vinkata että läheisesi antavat eettisen, toisenlaisen lahjan eli lahjoituksen joka auttaa kehitysmaiden perheitä. Lahjoituksesta saa sähköisen tai perinteisen postikortin, jossa kerrotaan hankkimasi lahjan merkityksestä kehitysmaiden ihmisille. Hyvä mieli on loistava lahja!

Lisää lahjavinkkejä:


AVA

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja