The Journal of Head and Face Pain -julkaisussa esitelty tutkimus näyttää todeksi monen arkikokemuksen: ruoka voi laukaista syöjässään migreeni- tai päänsärkykohtauksen.
Miltä tuntuu elää pitkään kipujen kanssa? Katso Rakel Lignellin haastattelu yllä olevalta videolta.
Kivuliaan kohtauksen aiheuttajat vaihtelevat toki ihmisestä toiseen, mutta tietyt ruoka-aineet nostavat migreenin tai päänsäryn riskiä muita enemmän. Omia säryn laukaisijoitaan voi tarkastella esimerkiksi pitämällä ruokapäiväkirjaa.
Bright Sight -sivusto listasi seitsemän yleisintä riskiruokaa, joita jomotusta pelkäävien kannattaa vältellä.
Pitkään kypsytetyt juustot
Pitkään kypsytetyt juustot sisältävät tyramiini-nimistä aminohappoa, joka voi laukaista migreeni- tai päänsärkykohtauksen. Riskijuustoja ovat esimerkiksi cheddar, feta, homejuustot sekä gouda.
Edellä mainitut juustolaadut voi migreenistä tai päänsärystä kärsivän olla hyvä vaihtaa rae-, kerma- tai ricotta-juustoon.
