Vinkki: Näillä sovelluksilla radio haltuun älypuhelimella

Radiota kuunnellaan edelleen todella paljon, vaikka musiikkia kuunnellaan myös monista eri lähteistä kuten erilaisista suoratoistopalveluista. Tällä kertaa viikon sovellus ei ole yksittäinen sovellus, vaan olemme koonneet erilaiset radiosovellukset, jotka toimivat eri älypuhelimilla.

Radiot.fi

Radiot.fi kokoaa suomalaiset radiokanavat yhteen ja niitä voi kuunnella älypuhelimella internetin välityksellä. Kokonaisuudessaan Radiot.fi -palvelussa on vajaat 70 radiokanavaa ympäri Suomea. Näin käyttäjä voi kuunnella halutessaan myös muiden kaupunkien paikallisradioita.

Sovellus on saatavilla Androidilla, iOS:lla ja Windowsilla.

Supla

Supla lanseerattiin viime vuoden puolella ja se kokoaa Nelonen Median radiohjelmat yhteen podcast-muodossa. Jos vaikkapa Aamulypsy jäi aamulla kuuntelematta, voi sen kuunnella Suplasta ilman musiikkia. Suplassa on myös materiaalia, joka on vain siellä eikä sitä soiteta radiossa. Tällainen on esimerkiksi stand up -koomikko Mika Eirtovaaran podcast-ohjelma.

Suplasta voi kuunnella myös muutamia radiokanavia reaaliajassa. Näitä ovat muun muassa Radio SuomiPop, Loop ja Radio Rock.

Sovellus on saatavilla Androidilla ja iOS:lla.

Yle Areena

Monen älypuhelimesta löytyy varmasti Yle Areena -sovellus jo valmiiksi. Radio-osiosta löytyy myös Ylen tuottamat radio-ohjelmat. Jos Jari Sarasvuon monologi tai eilinen kiekkokierros jäi kuuntelematta, Areenasta sen voi kuunnella jälkeenpäin.

Sovellus on saatavilla Androidille, iOS:lle ja Windowsille.

TuneIn Radio

Jos ei halua rajoittaa radion kuunteluaan vain suomalaisiin kanaviin, kannattaa puhelimeen ladata TuneIn Radio. Sen kautta käyttäjä löytää tuhannet eri radiokanavat ympäri maailmaa. Sieltä löytyy niin puhekanavia, urheilukanavia kuin musiikkikanavia.

Sovellus on saatavilla Androidille, iOS:lle ja Windowsille.

Basso

Basso-sovelluksen kautta voi kuunnella Bassoradion ohjelmia jälkikäteen tai reaaliajassa. Erona esimerkiksi Suplaan on se, että jälkilähetyksiin on sisällytetty myös musiikki.

Sovellus on saatavilla Androidille ja iOS:lle.

Monissa älypuhelimissa on oma FM-radio-sovellus. Toimiakseen se vaatii usein kuulokkeet.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja