Mainos

Viiden tähden lomaa varten

Levin Taalovaaraan valmistuneessa Levi Spiritin huvilassa luksusta on talon toimivuus vapaa-ajan viettopaikkana ja se, ettei teknisissä hienouksissa ole säästelty.

Mikä?

Levi Spirit -huvila-alueen ensimmäinen, juuri valmistunut luksushuvila Levin Taalovaarassa.

Koko?

Kymmenelle hengelle mitoitetussa, kansainvälisen tason huvilassa on 260 neliötä lämmitettyä huoneistoalaa kahdessa kerroksessa, kokonaisala on 460 neliötä.

Levi Spirit

Kun sisustusarkkitehti Kari Lappalainen ryhtyi suunnittelemaan Levi Spirit -projektin luksushuviloita, hänellä oli käyttöä myös vuosien laskettelukokemuksilleen. Hän halusi huvilarakennuksista ennen kaikkea supertoimivat.

Lappalainen suunnitteli huvilat asukkaille, jotka todella haluavat satsata omaan ja itselleen tärkeiden ihmisten elämänlaatuun. Rakennus on kapearunkoinen ja korkea, minkä ansiosta kaikkiin huoneisiin saadaan upeat maisemanäkymät ja paljon valoa. Perinteinen puurakentaminen on yhdistetty hienovaraisesti moderniin arkkitehtuuriin.

Keittiö ja ruokailutila

Keittiö ja ruokailutila liittyvät suoraan yläkerran oleskelutilaan. Moderni ja puhdaslinjainen keittiö on italialaisen Salvaranin High Teak -malli. Vaalea tammiviilu ja kiiltävä valkoinen näyttävät raikkailta tummasävyisessä sisustuksessa. Saareke koostuu kahdesta kaapistosta, joiden päällä lepää pöytätaso. Ruokatilassa jatkuu sama prameilematon, suoralinjainen tyyli. Patinoituneelta näyttävä seinä on petsattua ja lakattua kuusta. Lattia on tammiparkettia. Ruokapöytään mahtuu aterioimaan kerrallaan kaksitoista henkeä.

Yläkerran oleskelutila

Koska huvila on Lapissa, arkkitehti Kari Lappalainen ei halunnut siitä liian modernia, vaan se sai olla ”jonkin verran hirsimäinen” ja ”jonkin verran jyhkeä”. Perinteisen puutalon rakenteet, kuten kattoparrut jätettiin näkyviin niin sisä- kuin ulkopuolelle. Ne rytmittävät kauniista sormipaneelista tehtyä kattoa.

Yläkerran oleskelutilan kodikkuus on luotu eleettömästi: mukavat sohvat ja nojatuolit sekä takka. Muuta ei tarvita, kun suuret ikkunat avaavat maiseman kolmeen ilmansuuntaan ja valoa tulvii sisään pitkin päivää. Valon määrää voi säädellä läpikuultavilla, sähköisesti toimivilla Woodnotesin verhoilla.

Kylpyhuoneet

Huvilassa on viisi makuuhuonetta, joissa kaikissa on oma kylpyhuone suihkuineen. Jokainen lomailija voi näin elää omaan tahtiinsa. Kylpyhuoneen mustat tasot ovat graniittia ja kaapistot tiikkiä.

Sauna ja viihdekeskus

Luksus ei tässä huvilassa tarkoita niinkään ylettömän ylellisiä materiaaleja ja kalusteilla pröystäilyä, vaan nimenomaan toimivuutta ja uusinta tekniikkaa.

Koko alakerta on pyhitetty saunomiselle ja viihtymiselle. ”Lasiseinien avulla tilasta saatiin monikäyttöinen. Saunassa tai poreammeessa istuessa voi valita, haluaako katsella loimuavaa takkatulta vai elokuvaa sisäikkunan eteen laskeutuvalta valkokankaalta”, Lappalainen sanoo. Saunaan kuuluu luonnollisesti myös leffan ääni, koska huvilassa on Bang & Olufsenin monihuonejärjestelmä.

Kammi eli kylmä olohuone

Kiehtovuus syntyy usein yllätyksestä. Myös tähän huvilaan haluttiin jotakin, mikä yllättää uudet asukkaat ja heidän vieraansa. Suunnitteluvaiheessa kehittyi idea suljettavasta ulkotilasta, jossa on takkatuli. Perinteinen saamelainen kammi on usein osittain maan alla. Samanhenkinen tila tehtiin nyt rakennuksen toiseen kerrokseen. Näin sen käyttäminen on helppoa, ja varustelun ansiosta siellä voi järjestää tarjoilut vaikka after skitä varten.

Kammissa on lappilaisen rauhallinen tunnelma. Tulen ääressä istutaan taljoilla, huopiin kääriytyneinä pölkkyjen päällä. Yläikkunoissa loistaa pakkasöinen tähtitaivas. Ja kun Lapissa ollaan, usein siinä istuessa voi ihailla revontulien loimua.

Teksti: Ulrika Tuomainen
Kuvat: Jeppe Tuomainen

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.