Vihreiden Aino Pennanen yritti estää pakkopalautuksen, joutui itse ulos koneesta – "Millä oikeudella pieni vähemmistö voi uskoa olevansa oikeammassa kuin suuri enemmistö?"

9:48

Vihreiden eduskuntaryhmän lainsäädäntösihteeri Aino Pennasen toiminta Finnairin lentokoneessa puhutti pöllöraatilaisia aamun Huomenta Suomessa.

Katso videolta koko keskustelu!

Pennanen kieltäytyi istumasta tiistaina Helsinki-Vantaalta Berliiniin lähdössä olleessa koneessa, kun huomasi koneen takaosassa saattajien seurassa olevan henkilön. Pennasen mukaan kyseessä oli pakkopalautettava, jonka pää oli painettu alas, ja mies vaikeroi.

Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto piti tuoreeltaan Pennasen toimintaa perusteltuna.

Millä oikeudella vähemmistö uskoo olevansa oikeassa?

Tapaus on herättänyt laajaa keskustelua ja kritiikkiä sekä Pennasta että Finnairia kohtaan.

Tapauksesta on kirjattu rikosilmoitus, ja poliisi tutkii tapausta ilmaliikenteen häirintänä.

– Se on arrogantti ajatus, jos pointtina on, että rikotaan harkitusti lakia, koska koetaan sen olevan epäoikeudenmukainen, kommentoi Helsingin Sanomien politiikan ja talouden toimittaja Marko Junkkari.

– Millä oikeudella pieni vähemmistö voi uskoa olevansa oikeammassa kuin suuri enemmistö, hän kysyi.

Aalto kritisoi aiemmin kansalaistottelemattomuutta

MTV Uutisten talouden ja politiikan päällikkö Jussi Kärki muistutti, että Touko Aalto itse kritisoi aiemmin kansalaistottelemattomuutta.

– Hän paheksui viisi vuotta sitten Päivi Räsästä kansalaistottelemattomuudesta, jos on ristiriita lain sanan ja Raamatun välillä.

– On pelottava ajatus, jos ihmiset irtoavat lainsäädännöstä. Enemmistön hyväksymät lait tuovat turvaa mielivaltaa vastaan, Kärki lainasi Aallon kommenttia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja