Vihreiden poliitikko Aino yritti estää pakkopalautuksen – poliisit poistivat hänet koneesta

Helsinki-Vantaan lentokentällä tapahtui tiistaipäivällä erikoinen tilanne, kun helsinkiläisnainen Aino Pennanen ei suostunut istuutumaan Finnairin Berliiniin lähtevällä lennolla alas. 


Tilanteen itse kuvannut, Vihreiden eduskuntaryhmän lainsäädäntösihteerinäkin toimiva Pennanen oli todistamassa lennolla pakkokäännytystä, joka kohdistui viimeisellä penkkirivillä istuneeseen mieheen. Pennanen kertoo, että miestä pidettiin kiinni neljän siviilipukuisen henkilön toimesta.

– Kysyin lentoemännältä, että mistä on kysymys. Miehen pää oli painettu penkin alle ja hän vaikeroi. Emäntä sanoi, että tämä on kuulemma hänen oma valintansa, Pennanen kommentoi.

Poliisi: Tilanne oli harvinainen

Sitten Pennanen päätti tehdä oman ratkaisunsa: hän ei halunnut istuuntua tilanteen vuoksi lentokoneessa ollenkaan.

– Sanoin, että en halua lentää, jos tämä jatkuu. Yritin vedota samalla muihin matkustajiin, että kieltäytyisivät istumasta. Pääsin myöhemmin lentokapteenin puheille ja hän sanoi, että minut pitää poistaa koneesta. Sitten poliisit tulivat hakemaan minut ja puhelimeni otettiin talteen.

Itä-Uudenmaan poliisin konstaapeli Jan Lindströmin mukaan tapaus on tiedossa ja ratkaisu tilanteessa ollut selkeä.

– Hän ei istuuntumispyyntöä noudattanut ja kapteenin päätöksellä hänet poistettiin koneesta. Lento jatkui normaalisti poiston jälkeen.

Lindström kertoo tilanteen olleen ylipäätään harvinainen.

– En muista, että Suomessa olisi tällaista protestointia tai mielenilmaisua koskaan tapahtunut. 

Lue myös:

    Uusimmat