"Vihreiden puheenjohtaja Aalto lietsoo kapinaa" – Finnairin lennolla protestoineelle Pennaselle ja Touko Aallolle sataa tiukkaa kritiikkiä

Vihreiden lainsäädäntösihteeri Aino Pennanen poistettiin eilen Finnairin Berliinin koneesta, koska Pennanen protestoi lennolla olleen miehen pakkokäännytystä. Sekä Pennanen että häntä puolustanut vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto ovat saaneet kritiikkiä toimistaan. 

Aino Pennanen vastusti Finnairin lennolla tapahtuvaa palautustilannetta seisomalla Finnairin koneessa. Tilanne jatkui, kunnes lennon kapteeni pyysi viranomaisia poistamaan Pennasen koneesta.

"En halua lentää, jos tämä jatkuu"

Pennanen myös kuvasi tapahtumat ja laittoi videon Facebook-tililleen.

– Sanoin, että en halua lentää, jos tämä jatkuu. Yritin vedota samalla muihin matkustajiin, että kieltäytyisivät istumasta. Pääsin myöhemmin lentokapteenin puheille ja hän sanoi, että minut pitää poistaa koneesta. Sitten poliisit tulivat hakemaan minut ja puhelimeni otettiin talteen, Pennanen kommentoi eilen MTV Uutisille

Pennasen toimien tultua julki Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto ryntäsi puolustamaan Pennasta Twitterissä.

– Rohkea Aino Pennanen yritti estää ihmisen pakkopalautuksen. Huutavien ihmisoikeusongelmien esiin nostaminen ei voi olla kiinni vain yksittäisten ihmisten kansalaisrohkeudesta. Virallisen Suomen on herättävä. 

Voiko lainsäätäjä puolustaa lain rikkomista?

Aino Pennanen on saanut muilta poliitikoilta myös kritiikkiä toimistaan. Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-Aho kommentoi tapausta Suomen Uutisissa.

– Oikeusvaltiossa viranomaiset tulkitsevat ja panevat täytäntöön eduskunnan säätämiä lakeja. On oikeusvaltion kannalta sietämätöntä, jos jotkin ryhmittymät nostavat itsensä lakien yläpuolelle ja katsovat oikeudekseen valita, mitä lakeja, viranomaispäätöksiä tai tuomioistuimen ratkaisuja ne kunnioittavat, Halla-Aho kommentoi Suomen Uutisille.

Halla-Aho ja kansanedustaja Mikko Kärnä kritisoivat myös Touko Aaltoa Pennasen puolustamisesta.

– Vihreiden puheenjohtaja Aalto lietsoo kapinaa lakeja ja tuomioistuimen päätöksiä vastaan. Onko lakiasäätävä elin ihan oikea paikka henkilölle, jonka mielestä lakeja ei tarvitse noudattaa?

Kärnä mainitsee, että Aalto ei voi tietää, miksi viranomaiset olivat päättäneet poistaa kyseessä olleen henkilön Suomesta.

– Hienoa Touko Aalto! Tiedät varmaankin ko. turvapaikanhakijan palautuksen syyn? Peukutat Ainon toimintaa, vaikka kyseessä saattaa olla potentiaalinen terroristi tai muu rikollinen? Kyllä se olet sinä, jonka tässä pitää herätä. #politiikka.

Lue myös:

    Uusimmat