Mainos

Vihreät arvot hajottavat suhteen?

"Ekologisen valaistumisen" kokevien pariskuntien yhteiselo voi olla vaarassa, mikäli toinen suhteen osapuolista on toista ympäristötietoisempi.

Terapeuttien mukaan yhä useampien pariskuntien ongelmana on ekologisuus ja se, kuinka paljon omaa elämäntyyliään tulisi muuttaa ympäristön hyväksi.

New York Timesin mukaan ei-vihreitä perheenjäseniä alkaa pian ärsyttää ekologisemman perheenjäsenen omahyväisyys ja poliittinen korrektius. Koska kyseisissä arvoissa on suuri moraalinen lataus, useiden perheiden sisällä kilpaillaan siitä, kuka pystyy ekologisimpiin tekoihin.

– Vaara uhkaa, jos toinen osapuoli kokee "ympäristöheräämisen" paljon ennen toista, ja suhteen osapuolien välille syntyy arvoista johtuva kuilu, kuvaa perhe- ja avioterapeutti sekä kirjailija Linda Buzzell mnn.comin mukaan.

Buzzellin mukaan ongelmia syntyy erityisesti pariskuntien välille. Ympäristön ja sosiologian professori Robert Brulle on samaa mieltä: hän kertoo nähneensä monen liiton päättyvän eroon, koska parin arvomaailmat ovat johtaneet aivan erilaisiin tulevaisuudennäkymiin. Brullen mukaan ongelma syntyy, kun toinen haluaa luopua materialistisesta elämäntavasta toisen tavoitellessa "amerikkalaista unelmaa".

Tärkeintä lieneekin antaa periksi ja tulla puolitiehen vastaan. Voimme oppia toistemme hyvistä valinnoista, ja nalkuttamisen sijaan asioista on hyvä keskustella avoimesti. Toisinaan on parasta kommunikoida, miten oman rakkaan teot ärsyttävät – ei siis hän itse.

Ympäristöheräämisen kokenut osapuoli voi myös kannustaa ja opastaa kärsivällisesti puolisoaan, kuitenkin ilman saarnaamista.

MTV3/Helmi/Maria Aarnio

Lähde: Mnn.com

Kuva: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.