Viherrakentamiseen haetaan yhteistyössä uusia kasveja

Kasvitieteelliset puutarhat tulevat mukaan yhteistyöhön, jonka avulla etsitään ja valitaan uusia kasveja viherrakentamiseen. Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen (MTT) puutarhatuotanto, yliopistojen kasvitieteelliset puutarhat, Arboretum Mustila ja Taimistoviljelijät ry. solmivat maanantaina yhteistyösopimuksen, jonka avulla markkinoille tuodaan FinnE-tavaramerkillä varustettuja viherrakentamiskasveja.

Yhteistyökumppanit korostivat maanantaina Piikkiössä, että tavaramerkki on suunniteltu tutkimuksen ja käytännön puutarha-alan yhteistä etua varten. Kasviuutuuksien hankkiminen ja markkinointi edellyttävät monenlaista osaamista. Kasvitieteellisillä puutarhoilla on on taito ja pitkät perinteet luonnonlajien etsintään ja hankkimiseen ilmastoalueilta, joilta tulevat kasvit voivat menestyä meilläkin.

MTT:llä on valmiudet kasvien käyttöarvon testaamiseen ja tuotannon aloittamiseen. Yhteistyöllä taimituotantoa ja viherrakentamista voidaan entisestään tehostaa. MTT otti FinnE-tunnuksen käyttöön vuonna 1997. Tällä hetkellä FinnE-kasvivalikoimassa on 17 koristepensasta ja 13 hedelmä- ja marjalajiketta.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja