Vihaatko otsahiuksiasi? Ammattistylisti ratkaisee pulmasi!

Miltei jokainen nainen – ja miksei mieskin – kamppailee usein aamuisin kiireessä hiustensa kanssa. Julkkisstylisti innostui jakamaan vinkkejä siihen, kuinka kuka tahansa selättää sen kuuluisan "bad hair dayn" ja saa kutrinsa ojennukseen – niin arkena kuin juhlanakin!

Vihaatko otsahiuksiasi? Teettääkö hiusten kuivaaminen sinulle päänvaivaa? Muuttuuko vaalea hiusvärisi kellertäväksi? Amerikkalainen julkkisstylisti Bobbi Brown kertoi vastauksensa yleisimpiin hiusongelmiin!

Ongelma: Vihaan otsahiuksiani, mitä on tehtävissä?

Bobbin ratkaisu: Tämän ongelman meistä jokainen kohtaa. Sen sijaan, että kehottaisin käyttämään hattua tai pantaa, suosittelen turvautumaan muotoilutuotteeseen, jotta otsahiukset saa sivuun. Kun hiukset kasvavat kulmien yli, saa ne siististi sivulle pinnille. Hiukset voi vaihtelun vuoksi kiinnittää myös rennosti taaksepäin. Tämä vaatii kuitenkin kärsivällisyyttä, sillä kestää ainakin 4–6 viikkoa, että otsahiusten kasvun huomaa.

Ongelma: Raidat muuttuvat kellertäviksi

Bobbin ratkaisu: Aurinko reagoi kaikkien hiusvärien kanssa siten, että väri hapettuu, joten hattua kannattaa käyttää ulkona. Kun minun samppanjanväriset raitani alkavat kellertää, kampaajani sekoittaa minulle hopeashampoon.

Ongelma: Kuinka saan hiukseni nopeammin kuiviksi?

Bobbin ratkaisu: Astele suosiolla ulos kylpyhuoneesta, sillä kylpyhuoneen kosteus pidentää hiusten kuivumisaikaa.

Ongelma: Miten voin raikastaa hiukseni urheilun jälkeen pesemättä niitä?

Bobbin ratkaisu: Yksi sana: kuivashampoo. Kuivashampoon käytön aloittaminen on muuttanut elämäni! Kuivashampoot ovat jauhetta, joka sisältää maissitärkkelystä tai piidioksidia, jotka imevät hikeä ja öljyä. Käännä pääsi alaspäin ja suihkuta tuotetta hiusten väliin. Lisää varoen ja sormin levittäen tuotetta hiustesi tyviin ja pöyhki hiuksia ja sinulla on raikas tyyli!

Ongelma: Pesen hiukset illalla. Kuinka raikastan ne aamulla?

Bobbin ratkaisu: Jos hiukset ovat taipuisat, tulee hiuksiin yön aikana helposti pyörteitä etenkin niskaan, sillä ilmassa on kosteutta ja toiset hikoilevat yöllä. Pyörteet jaa suoriksi suihkuttamalla hieman vettä tai laimeaa hoitoainetta pyörteeseen ja harjaamalla ongelma-alue suoraksi.

Ongelma: Täytyykö minun muuttaa meikkityyliäni, jos vaihdan hiusväriä?

Bobbin ratkaisu: Jos kampaukseen lisää muutaman vaalean tai tumman raidan, ei meikkityyliä tarvitse muuttaa, sillä hiukset sointuvat silloin kasvojen sävyyn samaan tapaan kuin aikaisemmin. Jos hiusväri muuttuu radikaalisti, olisi kuitenkin hyvä muuttaa tiettyjä meikkitottumuksia.

Ongelma: Vihaan hiusväriäni. Mitä on tehtävissä?

Bobbin ratkaisu: Välillä hiusväri ei yksinkertaisesti onnistu – tai sovi omaan makuun, mutta asia on kohdattava. Palaa kampaamoon tai soita sinne pikimmiten. Usein ongelma on korjattavissa yllättävän helposti.

Ongelma: Hiukseni kuivuvat kesällä. Miten saan niitä kosteutettua?

Bobbin ratkaisu: Kärsin itse samasta ongelmasta, sillä vietän kesällä aikaa Jersey Shoressa. Minun pikainen neuvoni? Kotitekoinen kosteusnaamio, johon käytän kosteuttavaa kookosöljyä tuo eloa minun hiuksiini. Öljyä kannattaa lämmittää ensin matalalla lämmöllä ja jakaa sitten hiukset osioihin levittämistä varten. Aine on helpoin levittää sudilla aloittaen latvoista ja edeten kohti tyviä. Tämän jälkeen hiukset laitetaan kiinni ja odotetaan 20 minuuttia. Huolellinen huuhtelu lämpimällä vedellä takaa kosteutetun lopputuloksen.

Ongelma: Kuinka voin vaihtaa kampaajaani loukkaamatta häntä?

Bobbin ratkaisu: Tiedän, että se on kiusallinen tilanne, luota minuun, kampaajat ovat tottuneet siihen, että heidän asiakkaansa vaihtuvat: se on osa bisnestä. Jos suunnittelet vaihtavasi kampaajaa, ei sinun tarvitse välttämättä sanoa yhtään mitään. Jos haluaisit vaihtaa saman kampaamon toiselle kampaajalle, voit kertoa nykyiselle kampaajallesi, että olet sellaisella tuulella, että haluaisit kokeilla jotain uutta. Hän ymmärtää kyllä.

Lue myös:

AVA / Heli Kuitunen

Kuvat: Shutterstock

Lähde: Health.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja