Mainos

Viettele kesä kotiisi keltaisella

Vaikka aurinko ei tänä suvena Suomessa näyttäytyisi, tämän kesän trendivärin kanssa varmistat paisteiset päivät kotiisi. Keltainen on sisustuksen uusi musta.

Keltainen väri näkyy tänä kesänä vahvasti koko katukuvassa. Kengät loistavat kilpaa auringon kanssa, suut ja silmäluomet muistuttavat sitruunoista. Useiden suunnittelijoiden kesämallistoissa keltainen on esillä rohkeana ja räikeänä. Jos pelkkä ajatuskin kokokeltaisesta kesämekosta saa sinut kavahtamaan, huoli pois: keltainen on nyt myös sisustuksen trendiväri numero yksi.

Värien symboliikassa keltainen merkitsee vain myönteisiä asioita: optimistisuutta, avointa mieltä, onnellisuutta, huumoria ja viisautta. Aasiassa keltainen puolestaan yhdistetään vaurauteen. Keltaisen kera et voi olla allapäin. Väri on kuin terveellistä terapiaa kodillesi.

Aurinkorokotetta asunnollesi

Keltaisen sävyistä jokainen löytää asuntonsa tyyliin sopivan. Jos pidät pohjoismaisista sävyistä ja ekologisuudesta, valitse kotiisi puhtaankeltaista. Jos silmääsi miellyttää moderni ja minimalistinen tyyli, yhdistä keltainen mustaan – tuloksena on katseet vangitsevia kokonaisuuksia.

Luksusta ja loistetta rakastavaan vetoaa puolestaan kulta- ja kuparisävyillä rikastettu keltainen. New Yorkin sisustusgurujen mukaan se kaikkein trendikkäin keltaisen vivahde löytyy kukkien maailmasta; kirkkaan keltaista sävyä kutsutaan freesiaksi.

Rohkea trendin aallonharjalla matkaava antaa asunnolleen aurinkorokotteen maalaamalla kokonaisen seinän keltaiseksi. Näin jopa apean kapean portaikon tai pimeän ikkunattoman ullakkotilan saa tuntumaan kirkkaalta ja kutsuvalta. Keltainen väripinta luo illuusion luonnonvalosta.

Keveitä unia keltaisessa sängyssä

Keltaisella saat hetkessä luotua lämpöä myös makuuhuoneeseen. Harri Koskisen Finlaysonille muotoilemaa keltaista UNIIKKI-vuodetta löytyy kolmelle eri painoluokalle räätälöitynä. Kahdessa leveyskoossa myytävää sänkyä on saatavilla muun muassa Askoista. Keltainen huonekalu on todellinen puheenaihe ja voit olla varma, ettei keskustelu tyrehdy kutsuillasi.

Jos keltainen seinä tai sohva tuntuvat liian radikaaleilta ratkaisuilta, trendiin voi virittäytyä hillitymmin ja halvemmalla. Unihiekat haihtuvat takuulla silmistä, kun heität aamulla parit paahtoleivät keltaiseen paahtimeen.

Trendivärillä piristettyjä astioita löytyy nyt lähes jokaiselta valmistajalta. Jo pelkkä ateriointi keltaiselta lautaselta auttaa keventämään kehon kesäkuosiin. Ainakin melkein. Kaj Franckin suunnitteleman, tutun Teema-sarjan keltainen kattaus ei muita koristeita kaipaakaan. Sarja päivitettiin kaksi vuotta sitten uudenkokoisilla ja -värisillä astioilla. Keltainen Teema poistuu kuitenkin valikoimasta tämän vuoden lopussa, joten toimi nopeasti.

Väripäivitys pikkurahalla

Marimekon tämän kesän uutuus on Miina Äkkijyrkän suunnittelema Kevätjuhla-kuosi. Sarjan värikylläisissä astioissa ja tekstiileissä vasikat kirmaavat aurinkoiselle kesälaitumelle.

Olohuoneeseen kesän saa kiedottua pienellä rahalla ja vaivalla keltaisten tyynynpäällisten, tablettien tai olopeiton avulla. Esimerkiksi Moko-sisustuskaupoissa on tarjolla kutsuvan keltaisia kesäpeittoja. Valitsit sitten sängyn, verhot tai kimpun kukkia, keltaisen kanssa kotisi on kesän iloa ja valoa täynnä.

Teksti: Heli Satuli / Mediafocus
Kuvat: Laura Ashley, Finlayson, Kodin Ykkönen, Marimekko, Moko.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.