Vieläkö tämä löytyy kaapistasi? Takavuosien suosikkivaate puetaan nyt näin

Vuosituhannen alussa se oli pakko saada: nimittäin farkkutakki. Klassikkorotsista tuli trendikäs ensi kerran jo 1950-luvulla nuorisomuodin syntyessä, ja nyt se on jälleen ajankohtainen.

Farkkutakkeja on taas näkynyt katumuodissa. Eikä ihme: farkkutakki sopii tämän kevään trendeihin, kuten 1970-luvun tyyliin ja Villistä lännestä ammentavaan lookiin.  Valkoisen kauluspaidan ja bandana-huivin kanssa puettuna farkkutakki on aina muodikas klassikko.

Mikä parasta, tämän trendivaatteen voit onnistua hyvinkin löytämään omasta kaapistasi tai esimerkiksi edullisesti kirpputorilta. Älä kuitenkaan valitse 2000-luvun alun bling bling -koristeista versiota – sen sijaan perusmallit ja löysät versiot ovat varmoja hittejä.

Farkkua + farkkua

Ennen farkkutakkia ei missään nimessä saanut yhdistää farkkuihin, mutta nyt tyyli on rennompi. Parhaalta asu kuitenkin näyttää, kun farkkukankaat ovat hieman eri väriä.

Jotta saat pidettyä farkkukokonaisuuden modernina, kokeile juuri nyt trendikkäitä leveitä lahkeita tai pue takki esimerkiksi nyt niinikään muodikkaan farkkuhameen pariksi.

Myös muut sinisen sävyt, esimerkiksi kirkas sininen, näyttävät yllättävän hyvältä farkkuun yhdistettyinä.

Miten pukea kasarirotsi?

1980-luvulta ja 1990-luvun alkupuolelta tutut isot, väljälinjaiset rotsit näyttävät hyviltä rokahtavassa tyylissä. Yhdistä muodot peittävä farkkurotsi lyhyeen helmaan ja anna säärten näkyä!

Rennon miehekäs malli näyttää hyvältä myös supernaisellisten vaatteiden parina. Pue alle vajaamittainen toppi, hulmuavat helmat, slipmekko ja yhdistä korkeisiin korkoihin.

Mikäli rento rock-tyyli miellyttää, tuunaa vanhasta takista farkkuliivi! Liivin voit pukea vaikkapa nahkatakin tai muhkean neuleen päälle.

Boheemi farkkutakki

Tyttömäiseen tyyliin farkkutakki sopii aina. Yhdistä farkkutakki vaikkapa kukkamekkoon tai kellohameeseen ja tennareihin.

Mikäli kaipaat asuun asennetta, kokeile esimerkiksi yllä näkyvää muotibloggaaja Leandra Medinen stailauskikkaa: kääri hihat ja pujota ranteisiin kosolti koruja.

Lue myös:

    Uusimmat