Viekö vapaa-aika rahasi? Älä maksa näistä

Palkka tuli, palkka meni – kuulostaako tutulta kuviolta? Jos rahan säästäminen kiinnostaa, kannattaa lopettaa ainakin näistä maksaminen.

Vapaa-aikaan saa kulumaan suuria summia rahaa. Omaa kulutuskäyttäytymistä kannattaa tarkkailla aina silloin tällöin. Menot ja tulot voi esimerkiksi kirjata yhden kuukauden ajalta taulukkoon, josta pystyy jo kuukauden jälkeen näkemään, kuinka paljon oikeasti käytät esimerkiksi aikakauslehtiin tai muovikasseihin.

Oman kotipaikkakunnan palveluihin kannattaa tutustua ja hyödyntää parhaat palat. Tiesitkö esimerkiksi, mitä kaikkia palveluita lähikirjastosi tarjoaa?

Jo muutamalla helpolla muutoksella säästät rahaa. Popsugarin listalta poimitut vinkit kannattaa ottaa heti käyttöön.

Vinkki 1: Käytä kirjastoa

Suomalainen kirjasto on kattava ja toimiva systeemi saada luettavaksi sekä vanhoja klassikoita että uutuuksia. Älä siis osta kirjoja, vaan hanki lähikirjastosi kortti. Jos kuitenkin haluat suosikkiteoksiasi omaan kirjahyllyyn, vaihtele kirjoja esimerkiksi ystäviesi kanssa tai katsasta kirjaston kirjanvaihtohylly.

Vinkki 2: Ilmaista tekemistä

Kotipaikkakuntasi tarjoaa runsaasti tapahtumia ja tekemistä, jotka eivät rokota lompakkoasi. Ota siis selvää lähellä järjestettävistä tapahtumista.

Vinkki 3: Kauppakassi mukaan ostoksille

Ostoksia varten kannattaa aina pitää mukana kangaskassia, jolloin säästät muovikassien hinnan. Yksi muovikassi ei kaada taloutta, mutta vuositasolla muovikasseihin voi mennä jopa useita kymmeniä euroja.

Vinkki 4: Tekstaile ilmaiseksi

Tekstiviestien tilalla voi lähettää myös ilmaisia viestejä. Esimerkiksi WhatsApp ja Facebook korvaavat perinteiset tekstiviestit, ellei liittymääsi kuulu valmista tekstiviestipakettia.

Vinkki 5: Siivousaineet keittiöstä

Kodin siivous sujuu muutamalla keittiön perusraaka-aineella, kuten etikalla, sitruunalla ja soodalla. Kalliisiin puhdistusaineisiin ei siis tarvitse investoida, jos haluaa säästää rahaa.

Vinkki 6: Liiku lähimaastossa

Kuntosalijäsenyyttä ei tarvita, jos haluaa päästä hyvään kuntoon. Lenkkipolut eivät kuluta kuin korkeintakaan lenkkareidesi pohjia ja usein lenkkipolkujen varrelta löytyy myös telineet, joilla onnistuu kuntopiirin teko. Esimerkiksi Youtube on täynnä kotijumppavideoita, joiden tekemiseen ei tarvita välttämättä edes välineitä.

Lähde: Popsugar

Lue myös:

    Uusimmat