Videot: Suomen Leopardit vaikuttavat olevan jälleen Ukrainan hallussa

Videokuvaa julki: Tässä ovat Suomen Leopardit, jotka Ukraina näyttää menettäneen 0:56
Tällaista kuvaa venäläinen sotabloggari jakoi Ukrainan menettämistä länsipanssareista kesäkuun alussa. Nyt ne näyttävät olevan jälleen Ukrainan hallussa.

Ukraina vaikuttaa saaneensa takaisin haltuunsa aiemmin menettämänsä Suomen Leopard 2R -raivauspanssarivaunut ja muun samassa rytäkässä menetetyn länsikaluston. 

Venäjä julkaisi kuvaa menetetyistä länsipanssareista kesäkuun alussa. Mukana oli kolme Suomen miinanraivauspanssarivaunua eli puolet Suomen toimittamista vaunuista. 

Viime päivinä sosiaaliseen mediaan on jaettu pari videota, joissa ukrainalaissotilaita kävelee Suomen raivausvaunujen lähettyvillä. 

Talouslehti Forbesin mukaan yksi video on ukrainalaisen pioneeriryhmän julkaisema. Lehden mukaan se kertoo kahdesta asiasta: siitä, että ukrainalaiset ovat edenneet tarpeeksi saadakseen kaluston turvallisesti takaisin, ja että Ukraina uskoo, että ainakin osa menetystä kalustosta on mahdollista korjata. 

Suomessa Leopard-käänteestä kertoi ensimmäisenä Iltalehti

Iltalehden tilannestudion asiantuntija Emil Kastehelmi arvioi, että vaunut näyttävät ainakin ulkoisesti olevan korjattavissa. 

Forbes arvioi, että vaikka Ukraina on pystynyt välttämään samanlaisia tappioita yksittäisessä tilanteessa, tappioita ei voi jatkossa välttää. 

Katso alta videoita, joita on jaettu Twitterissä. 

Ukraina väittää venäläisen panssarivaunun ajaneen Venäjän omiin miinoihin 0:59
Ukraina väittää venäläisen panssarivaunun ajaneen Venäjän omiin miinoihin.

Lue myös:

    Uusimmat