VIDEO: Unohda huolesi aikuisbaletissa

Ei tarvitse olla pikkutyttö aloittaakseen baletin harrastamisen. Aikuisbaletti tuo rauhoittavaa vaihtelua kiireiseen elämään.

Jos balettivaihe jäi lapsena väliin tai haaveilet vanhan harrastuksen perään, ei hätää, aikuisbaletin voi aloittaa koska vain. Huomenta Suomen Raakel Lignell kävi testaamassa millaista aikuisbaletissa on.

– Minulle sanottiin, että pitää olla pehmeät treenitossut, muuten ei ole tunnille tulemista, Lignell nauraa.

Tunnilla tehdään perinteisiä balettiliikkeitä, tanssiharjoituksia ja venytyksiä. Kuka tahansa voi osallistua aikuisbalettiin, kunnon mukaan, pääsykokeita tai ikärajoja ei ole.

– Tämähän on sellainen harrastus, että esimerkiksi kouluikäisiä tämä auttaa keskittymään. Ja töitä tekevät oppivat, että täällä rentoudutaan. Täällä olo vaatii keskittymistä, pitää keskittyä liikesarjoihin ja näin arkihuolet pystyy unohtamaan, kertoo balettiopettaja Christina Tuurna Helsingin tanssiopistosta.

Aikuisbaletti sopii erityisesti istumatyötä tekeville. Istumatyöntekijöillä keskivartalonhallinta on vaikeaa. Hartioissa ja niskassa on jännitystä eikä kaulaa vedetä tarpeeksi esiin, baletti sopii näihin vaivoihin hyvin.

– Tämähän on hyvin venyttävää liikuntaa, Tuurna toteaa.

Tuurna kertoo, että riippuen minkä ikäisenä aikuisbaletin aloittaa, monet jäävät sen pariin pysyvästi.

Raakel Lignell kävi tutustumassa millaista aikuisbalettitunnilla on

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat