Video: Siikalatvan vaarallisesta tulipalosta miljoonien vahingot Kylmäsen tehtaalle – "Kaikki on palanut, mitään ei jäänyt"

Lihanjalostamo tuhoutui tulipalossa Pohjois-Pohjanmaalla 0:43

Kylmänen Foodin lihanjalostuslaitoksen palo levitti terveydelle vaarallista savua lähes vuorokauden ajan Pohjois-Pohjanmaan Siikalatvalla.

Eilen illalla syttyneestä palosta annettiin vaaratiedote, joka peruttiin puolen yön jälkeen mutta uusittiin aamulla. Päivystävän palomestarin mukaan osa rakennuksesta syttyi aamulla uudelleen palamaan jälkisammutuksen yhteydessä. Puoli neljältä iltapäivällä Jokilaaksojen pelastuslaitos ilmoitti, ettei tulipalon aiheuttamasta savusta koidu enää vaaraa.

Kylmänen Foodin hallituksen puheenjohtajan Antti Kylmäsen mukaan taloudelliset vahingot tulevat olemaan miljoonia. Tuli tuhosi koko 6 000 neliön tuotantolaitoksen varastoineen.

– Raaka-ainevarastot kaikki ja valmistavaravarastot kaikki, lähettämöt kaikki. Säilykevarastot ihan kaikki. Mitään ei jäänyt kypsää tavaraa. Kaikki on palanut. Riistakausi on parhaimmillaan ja tavaraa on tullut varastoon koko syksyn ja se pitää vuoden riittää, Kylmänen kertaa MTV Uutisille.

Yrityksen tuotanto kuitenkin jatkuu toisella tuotantolaitoksella Sodankylässä.

– Tärkeintä on, että koko henkilökunta pääsi pois (palon alta). Oma henkilökuntamme teki pelastuslaitoksen kanssa todella hyvää yhteistyötä, toimitusjohtaja Jaakko Kylmänen sanoi STT:lle.

Palon syttymissyystä ei ole vielä varmuutta. Kylmäsen mukaan tehtaalla oli käynnissä siivous palon syttyessä perjantai-iltana.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja