Mainos

Videot: Näin monsteriautoturma tapahtui

Kauhavan Alahärmässä paikalla olleiden kuvaamat videot paljastavat, miten monsteriauton rengas irtoaa hypyn alastulossa ja pomppii kohti katsojia.

Videot on ladattu YouTubeen lauantaina alkuillasta.

Toinen, viisiminuuttinen video on kuvattu lähempää renkaan iskeytymispaikasta. Katso video alta.


Suuronnettomuus oli lähellä, kun monsteriauton rengas irtosi kesken näytöksen ja sinkoutui katsojien joukkoon lauantaina iltapäivällä Powerparkissa Kauhavalla Etelä-Pohjanmaalla.

Turmassa loukkaantui vakavasti kuusi ihmistä, heidän joukossaan oli isä ja hänen kaksi lastaan. Lisäksi yksi ihminen loukkaantui lievemmin.

Tapahtuman järjestäjien mukaan auto tarkastettiin perusteellisesti ennen esitystä, ja mitään vikaa ei löytynyt. Turvaetäisyydet olivat järjestäjän mukaan sääntöjen mukaiset ja esitysalue aidattu.

– Järjestäjän vastuulla on järjestää tapahtuma niin, ettei kenenkään henki tai terveys vaarannu, sanoo komisario Pasi Sillanpää Pohjanmaan poliisilaitokselta.

Power Truck Show'ta järjestämässä ollut Mikko Nukala PTS Messuilta ei kommentoinut STT:lle tapahtuman turvajärjestelyitä.

– Kaikki turvaohjeet on tehty kuten on määrätty, siellä tutkijalautakunta saa tutkia, mitä on tutkittavaa.

Onnettomuudessa ollut auto on Crazy Drivers -yrityksen auto, joka on ollut aiemmin mukana myös Monster Jam -tapahtumissa. Nukala ei kommentoinut myöskään sitä, oliko turvallisuussuunnitelman laatinen ja toteuttaminen Power Truck Show'n vai Crazy Driversin vastuulla.

Power Truck Show kommentoi renkaan irtoamista myös Facebookissa. Heidän mukaansa autossa oli turvavaijeri, joka irtosi hypyn yhteydessä.

Poliisi jatkaa tapauksen tutkintaa ja tiedottaa asiasta viimeistään huomenna.

Auton akseli hajosi hypyn alastulossa

Onnettomuus sai alkunsa, kun monsteriauto hyppäsi näytöksessä kuorma-auton yli, kertoo tapahtuman järjestäjä. Hypyn alastulossa auton akseli meni poikki, ja rengas sinkosi odottamattomaan suuntaan.

Rengas osui irtoamisen jälkeen aitaan, siitä tyhjään pakettiautoon ja siitä edelleen katsojien sekaan. Renkaan mukaan lähti osa aidasta. Laitalan mukaan osa loukkaantuneista joutui aluetta reunustaneen aidan murjomiksi.

Kaikki loukkaantuneet olivat pelastuslaitoksen mukaan onnettomuuden jälkeen tajuissaan. Vakavimmin loukkaantuneet siirrettiin ambulanssilla Seinäjoen keskussairaalaan.

Pelastuslaitoksen mukaan onnettomuushetkellä alueen läheisyydessä oli jo valmiiksi pelastuslaitoksen yksikkö ja järjestyksenvalvojia. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.