Video: Mies murtautui kirveellä mielisairaalaan ja pakeni pakkohoidossa olleen naisen kanssa – holtiton kaahaus päättyi piikkimattoon

Mies kaahasi poliisia pakoon – hurja takaa-ajo ja kiinniotto tallentui poliisin kojelautakameraan 3:50
Katso videolta, miten järkyttävää vauhtia muuta liikennettä ohitellut mies lopulta saadaan kiinni. Poliisi komentaa aseella osoittaen kaaharin maahan.

Mies murtautui psykiatriseen sairaalaan ja pakeni poliisia järkyttävää vauhtia potilas kyydissään Salossa viime helmikuussa. 

Mies oli rikkonut kirveellä Halikon psykiatrisen sairaalan ulko-oven turvalasin ja mennyt sisälle. Mies sai houkuteltua sairaalassa hoidossa olleen naisen mukaansa. 

Nainen nousi miehen autoon, ja kaksikko lähti ajamaan pois paikalta. Poliisin tavoitettua auton mies lähti pakenemaan virkavaltaa kovaa vauhtia, ajaen nopeimmillaan noin 190 kilometriä tunnissa. Nopeusrajoitus oli alueella 80 kilometriä tunnissa.

Huomattavaa ylinopeutta kaahannut mies oli ohitellut muuta liikennettä ohituskieltoalueista piittaamatta. Samalla muu liikenne joutui väistämään pakoautoa ja sitä takaa-ajanutta poliisiautoa pientareelle. Sateen vuoksi tienpinta oli märkä, mikä lisäsi toiminnan vaarallisuutta entisestään.

Mies saatiin lopulta kiinni, kun poliisin auton tielle heittämä piikkimatto katkaisi pakomatkan. Autosta löytyi joitakin grammoja kannabista.

Uhkasi vaimoa ampumisella ja sosiaalityöntekijöitä räjäyttämisellä

Vajaata kuukautta myöhemmin mies oli uhkaillut vaimoaan päähän ampumisella.

Hän oli myös uhannut kahta kunnan sosiaalitoimen työntekijää räjäyttämisellä, minkä lisäksi hän uhkasi ajaa moottoripyörällä Naantalin kaupungintalon lasiseinästä sisään. Teot liittyivät virkamiesten päätöksiin miehen perhettä kohtaan. 

Lisäksi mies oli karannut poliisipartiolta näiden saattaessa ja vartioidessa tätä Turun yliopistollisessa sairaalassa. Mies oli poliisiautoon laittamisen yhteydessä ottanut jalat alleen ja juossut noin kahdensadan metrin päähän ennen jäämistään kiinni.

Sai ehdollista vankeutta

Tuomiosta käy ilmi, että mies oli jättänyt käyttämättä kaikkia hänelle määrättyjä lääkkeitä ja oli käyttänyt päihteitä. Hänellä ei ollut aikaisempaa rikosrekisteriä.

Vuonna 1995 syntynyt mies tuomittiin lopulta vahingonteosta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, huumausaineen käyttörikoksesta, niskoittelusta poliisia vastaan, laittomasta uhkauksesta, virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta sekä vangin karkaamisesta. Hän sai teoistaan yhteensä 6 kuukautta ehdollista vankeutta.

Miestä syytettiin myös törkeästä vapaudenriistosta vastoin tahotaan hoidossa olleen naisen mukaan ottamisen vuoksi, mutta oikeus hylkäsi syytteen.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lue myös:

    Uusimmat