Mainos

Video: Lottovoitto Amerikan malliin: 53-vuotias nainen kuittasi 643 miljoonaa euroa huoltoasemalta ostetulla kupongilla

Yhdysvalloissa maan historian toiseksi suurin Powerball-lottovoitto osui eilen Massachusettsin osavaltiossa asuvalle 53-vuotiaalle naiselle. Hän voitti valtavan 758,7 miljoonan dollarin päävoiton, eli noin 643,3 miljoonaa euroa.

53-vuotias Mavis Wanczyk osti voittokupongin Chicopeessa paikalliselta huoltamolta. Nainen on jo kertonut lopettavansa työnsä torstaisen lottovoittonsa jäljiltä ja aikovansa vain rentoutua.

– Viime yö oli epätodellinen. En ymmärtänyt, että olen voittanut, hän tunnusti lehdistötilaisuudessa.

Yhdysvalloissa Powerball-lotto on yksi tunnetuimmista lottopeleistä. CNN:n mukaan tänä vuonna voittopotti on ylittänyt 400 miljoonan dollarin rajan kahdesti. Kesäkuussa eräs pelaaja voitti 448 miljoonaa dollaria ja 435 miljoonaa dollaria jaettiin helmikuussa. USA:ssa pelattava toinen lottopeli, Mega Millions -pelissä taas jaettiin viimeksi elokuun alussa 393 miljoonaa dollaria.

Kaikkien aikojen Powerball-potti on jaettu taas viime vuonna. Silloin potti nousi jo 1,6 miljardiin dollariin ja se jaettiin kolmen voittajan kesken.

Lottovoitoista maksetaan Yhdysvalloissa veroa. Lottoviranomaiset ovat arvioineet, että torstain potista Wanczykille jää käteen noin 450 miljoonaa dollaria.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.