Mainos

Video kuolemaansa putoavista mursuista järkyttää suositussa dokumentissa – taustalla velloo taistelu siitä, ovatko syynä jääkarhut vai ilmastonmuutos

Tuoreessa Netflix dokumenttisarjassa Our Planet nähdään useita katsojia järkyttänyt kohtaus, jossa korkealle kalliolle noussut mursu syöksyy kuolemaansa asuttuaan kielekkeen yli. Videon aiheuttamasta järkytyksestä kertoi muun muassa The Atlantic.

David Attenborough'n juontamassa luonto-ohjelmassa kerrotaan, että syynä on ilmastonmuutos ja jäiden vähentyminen, mikä saa yhä useammat mursut hakeutumaan korkeille kielekkeille, mistä ne kuitenkin osittain huonon näkönsä vuoksi putoavat pyrkiessään takaisin veteen.

Video on aiheuttanut paitsi kauhistusta, myös epäluuloa. Eläintieteilijä Susan Crockford Victorian yliopistosta väittää Daily Mailin haastattelussa, että mursut ovat todellisuudessa paenneet jääkarhuja ja pudonneet sen takia kielekkeeltä.

Mursujen raadot päätyivät sitten jääkarhujen ruuaksi. Vastaavaa on tiettävästi tapahtunut dokumenttisarjan kuvauspaikalla.

Kuvausryhmä kuitenkin vakuuttaa, että materiaali on aitoa ja kertoo kahden kuvausryhmän jäsenen todistaneen tapahtunutta.

Paikalla ei heidän mukaansa ollut jääkarhuja.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja