Video: Hyundai i20 Active – korotuksella myyntiä ylöspäin

Eri valmistajien innolle nostaa tavallisia autoja hieman ylemmäs ja iskeä niihin maastomaisista ajo-ominaisuuksista lupaavat kurahelmat sekä muovinen pohjapanssari ei näytä tulevan loppua. Uusin tämän tyylisuunnan edustaja on Hyundai i20 Active.

Malli on ollut jo myynnissä Intiassa, ja nyt se saapuu meillekin. Helmat eivät tee etuvetoisesta i20 Activesta maasturia, eikä se toki ole tarkoituskaan. Uudella ilmeellä halutaan vain lisätä auton haluttavuutta ja malliston ulottuvuutta.

Moottorivaihtoehtoja on kolme: 1,4-litraiset bensa- (100 hv) ja dieselversiot (90 hv) sekä uusi mielenkiintoinen litrainen ja kolmisylinterinen bensakone (120 hv).

Nelimetrinen Hyundai i20 on kokoluokassaan iso ja tilava auto, ja nyt Activessa hieman ylemmälle nousseen istuimen myötä sen kyytiin on aiempaa hieman helpompi nousta. Tämä sopii niin aktiivista elämäntapaa noudattaville kuin myös hieman iäkkäämmille auton ostajille. Keulassa auton ”Active”-ilme on vielä ihan ok, mutta takapuskurin alta pilkistävät suojat näyttävät hieman turhan vankoilta auton luonteeseen nähden. Toisaalta nyt kovaan lumikinokseen peruuttaminen ei ehkä harmita niin paljon, kun korinväriset puskurit eivät ole heti naarmuilla.

Lue myös:

    Uusimmat