VIDEO: 14-vuotias Vertti haluaa Suomen parhaimmaksi drag queeniksi

Viikonloppuna kohistiin 16-vuotiaasta Jerestä, joka on ilmiömäinen drag queen. Jere ei kuitenkaan ole ainut suomalainen teinipoika, joka on viehtynyt meikkileikkeihin.

14-vuotiaalla Vertti Vesalalla on taiteellisia lahjoja, kunnianhimoa ja erikoinen haave: hän haluaa olla jonain päivänä Suomen paras drag queen.

Vertin meikkaustaitoja katsomalla haave vaikuttaa hyvinkin saavutettavalta. Vasta 14-vuotias Vertti kertoo kiinnostuneensa meikkaamisesta jo varhain.

– Pienestä asti olen tykännyt meikata. Varmaan 5-vuotiaana lainasin äidiltä meikkejä, ja aika pian äiti osti minulle omia, Vertti kertoo.

Noin vuosi sitten Vertti kiinnostui drag -kulttuurista, joka antaa mahdollisuuden näyttää ihan erilaiselta kuin tavallista. Toistaiseksi esityksiä on päässyt näkemään vasta lähipiiri, mutta tulevaisuudessa Vertti toivoo pääsevänsä esiintymään isommallekin yleisölle. Drag -haaveiden ohella vaatteitakin suunnitellut nuorukainen toivoo aikuisena työskentelevänsä muodin parissa. Vertin vaatteita onkin jo nähty esimerkiksi juontaja Maria Veitolan yllä.

Vertin idoleita ovat poptähti Lady Gaga ja drag queeneista Adore Delano ja Milk. Hän viehättää esimerkiksi Milkin kysy sekoittaa sukupuolirooleja ja yhdistää vaikkapa parrakkuus kauniiseen ulkomuotoon

Äiti Mari Vesala tukee taitavaa ja taiteellista nuorta.

– Minusta on hienoa, että nuoret voivat tänä päivänä tehdä mitä haluavat, Mari toteaa ylpeyttä äänessään.

Perheen lisäksi Vertillä on kannustava kaveripiiri tukemassa eteenpäin.

– Koulussa on voinut olla haukkumista. Se ei kuitenkaan kiinnosta minua, sillä se on heidän oma ongelmansa, ei minun, Vertti näpäyttää.

Kuvat Vertti Vesala.

Pojasta Barbieksi  – katso meikkivideo!

Vertin meikkaustaitoja voi jo ihailla Youtubessa, ja suunnitelmissa on tehdä lisääkin meikkivideoita. Katso, miten Vertti loihtii itsestään yhden tunnetuimmista pop-kulttuurin naisikoneista – itsensä Barbien!

Lue myös:

    Uusimmat