Vettel vitsailee Räikkösestä: ”Charlesin kanssa puhuttu enemmän kuin Kimin kanssa Barcelonan kisaan mennessä”

Sebastian Vettel näkee Ferrarin kuskien välisen dynamiikan hivenen muuttuneen Kimi Räikkösen lähdettyä tallista, mutta yhteistyö pelaa saksalaisen mukaan avoimesti myös Charles Leclercin kanssa.

Vettel sai 21-vuotiaan Leclercin talliparikseen, kun tämä vaihtoi Ferrarin päätöksestä Räikkösen tilalle. Suomalaiskuski puolestaan siirtyi Leclercin vanhaan talliin Alfa Romeolle.

Räikköstä ja Leclercia vertaillessaan Vettel heittää vastauksensa vitsiksi.

– Tulin Kimin kanssa hyvin toimeen. Olen tietysti puhunut Charlesin kanssa enemmän viime viikon aikana kuin Kimin kanssa (toukokuun) Barcelonan kisaan mennessä, hän naurahtaa.

– No vitsi vitsinä. Tietysti dynamiikka on erilainen. Tiimi on hänelle (Leclercille) uusi, ja ensimmäisissä talvitesteissä on paljon uusia asioita ja uusia kasvoja tutustuttavana. Viime vuosi oli tietysti selkeämpi, kun kaikki tunsivat toisensa.

”Kimi on varmasti onnellinen”

Vettelin mielestä ajankulku muuttaa tilanteita. Autot ovat joka vuosi erilaisia, joten vertailu aiempiin työskentelytapoihin on aina vain vaikeampaa.

– Hän kyllä ajaa eri lailla kuin Kimi. Se on varmaankin normaalia, koska kaikki ovat erilaisia, Vettel pohtii.

– Kaikki menevät elämässään eteenpäin, ja Kimi on varmasti onnellinen siitä, mitä tekee nyt Sauberilla. Me yritämme puolestamme mennä eteenpäin täällä.

– Siihen en voi vastata, miten Kimi hoitaisi asiat nyt, koska hän ei aja enää autoamme, Vettel sanoo.

Tieto liikkuu Leclercin ja Vettelin välillä

Leclercin tulon myötä asetelma Ferrarilla muuttuu. Nuori haastaja pyrkii urallaan kovaa vauhtia eteenpäin ja haluaa vakiinnuttaa paikkansa tiimissä. Tästä huolimatta Vettelin mukaan tallikaksikko jakaa avoimesti kaiken tiedon keskenään.

– Kyllä, koska istumme aivan vastapäätä toisiamme. Jaamme saman istuimen – tai emme siis samaa penkkiä, koska en mahtuisi hänen istuimeensa – mutta auton jaamme, Vettel selventää.

– Puhumme aika paljon auton käyttäytymisestä. Hän kertoo palautteensa, minä kerron palautteeni, ja sitten kuuntelemme toisiamme. Jaamme niin paljon tietoa kuin se on mahdollista.

Kokemuseroista huolimatta keskustelut eivät ole yksipuolisia. Myös Vettelillä on kysyttävää auton käyttäytymisestä.

– Minä kyselen häneltä. En muista jokaista kysymystä, jonka hän on esittänyt, mutta olemme keskustelleet autosta – etupäästä, takapäästä ja miten sitä pitäisi muuttaa. Näkemyksemme on ollut tosi yhteneväinen, vaikka kaikki ovat tietysti erilaisia keskenään.

– Kysymyksiä on tietysti paljon eikä vain hänen puoleltaan. Minäkin olen kysellyt paljon, Vettel painottaa.

Lue myös:

    Uusimmat