Sebastian Vettel kertoo jonkin pettäneen Ferrarissa: ”Sen jälkeen en pystynyt estämään törmäystä”

Ulosajoon F1-testipäivänsä keskeyttänyt Sebastian Vettel kertoo jonkin antaneen periksi Ferrarin vasemmassa etukulmassa ennen kuin auto syöksyi soran yli seinään keskiviikon aamupäiväsessiossa.

Vettel ehti ajaa päivän aikana 40 kierrosta, kunnes menetti autonsa hallinnan Barcelonan radan vauhdikkaassa kolmos-nelosmutkassa. Auto päätyi soran yli keula edellä ratapehmusteisiin.

Ferrari tiedotti ulosajon syyksi mekaanisen vian. Paljoa tämän enempää Vettel ei suostunut lehdistötilaisuudessaan kertomaan.

– Emme tiedä paljon enempää kuin muutkaan. Auton sisältä arvioituna auton vasen etukulma petti, ja sen jälkeen minä en pystynyt mitenkään estämään törmäystä. Se ei ollut enää hallussa, vaan jatkoi suoraan seinään, Vettel kommentoi.

Remontti taas Leclercin huolenaiheeksi

Ferrarin oli määrä vaihtaa kuljettajaa lounastauon aikana, mutta tiimiin täksi kaudeksi liittyneellä Charles Leclercilla ei ollut korjaustöiden takia vielä iltapäivän ajojen alkaessa asiaa radalle.

– Teemme kovasti töitä täällä ja Maranellossa ymmärtääksemme ongelmaa, Vettel kertoi.

– Olisi ollut helpompaa, jos auto ei olisi osunut mihinkään, koska nyt korjaamme tietysti törmäyksen aiheuttamia vaurioita. Meidän täytyy olla todella tarkkoja siinä, että ymmärrämme tarkalleen ongelman, hän jatkoi.

Tiistaina Ferrari menetti ajoaikaa jäähdytysongelman takia. Silloinkin vika häiritsi enemmän juuri Leclercin ajovuoroa.

Lue myös:

    Uusimmat