Vesivahinko kylpyhuoneessa

Kylpyhuoneessamme korjattiin vesivahinko pari vuotta sitten. Syynä oli vesieristeen puuttuminen lattianurkista. Nyt kyseinen suihkunurkkaus taas huolestuttaa; lattian ja alimman laattarivin välistä silikoni rakoilee, saumat ovat myöskin halkeilleet parin alimman laattarivin korkeudelta. Lisäksi laattojen pinnalle/saumoihin kertyy helposti tummia läiskiä (hometta?) jotka tosin pesemällä lähtevät pois. Voisiko kyseessä olla taas huono työ ja mikä on remonttifirman vastuu tämmöisessä mahdollisessa työvirheessä?

Jos laattojen saumat halkeilevat on se usein merkki siitä, että laatan alusta on tehty elävästä materiaalista. Tarkoitan , että tausta muuttaa muotoansa, eli turpoaa saadessaan kosteutta. Ei riitä, että vesieriste on pelkästään lattian ja seinän liittymänurkassa. Sen on oltava kauttaaltaan seinissä ja lattiassa niin, että jos ennen laatoitusta laskettaisiin pesuhuone vettä täyteen (kattoon asti) mihinkään ei kosteus saisi imeytyä. Laatta on vain koriste, ei vesieriste.

On vaikea sanoa onko työ toteutettu huolimattomasti, vai onko annettu kenties teettäjän puolelta ohjeet siitä paljonko remontti saa enimmillään maksaa, eikä sitä ole sillä rahalla voitu kunnolla tehdä. Näinkin on käynyt. Kyseessä voi olla huono työ, mutta sen toteamiseen tarvitaan asiantuntijan paikan päällä tehtyihin tutkimuksiin perustuva lausunto ja sen pohjalta voi korvauksia lähteä peräämään. Käytännössä voi olla edullisempaa teettää remontti suosiolla omaan laskuun.

Hometta pesuhuoneessa saa kasvamaan ilman, että rakenteiden sisällä on kosteutta. Mikrobit tarvitsevat kasvaakseen vain kosteutta, ravintoa, (orgaanista ainetta) ja sopivan lämpötilan. Jos pesuhuonetta ei kuivata jokaisen suihkussa käynnin jälkeen kunnolla ja ilmanvaihdosta ei huolehdita, riittävästä lämmöstä puhumattakaan, ei pesuhuone kuivu riittävän nopeasti. Jos seinillä ja lattialla on saippuaa ja ihosta irronnutta hilsettä on pesuhuoneesi oikea homeenkasvatuslaitos.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja