Mainos

Vesilahden pinkin talon uhkasakkokohussa uusi käänne: Startup-yritys aikoo maksaa sanktion: ”Vaaleanpunainen on kaunein väri”

Yhden omakotitalon väriä koskeva kiista on paisunut yllättävän suuriin mittasuhteisiin Pirkanmaalla Vesilahden kunnassa.

Talonsa vaaleanpunaiseksi maalannutta Katri Hakolaa odottaa 5000 euron uhkasakko, jos kaavamääräysten vastaisesti maalattua taloa ei maalata uudelleen heinäkuun loppuun mennessä. Vesilahden kaavoittajan hyväksymiä värisävyjä ovat erilaiset keltaisen ja harmaan sävyt.

Suomalainen Von Elk Company Oy startup-yritys on lupautunut osana juomiensa markkinointia maksamaan uhkasakon, mikäli Vesilahden rakennus- ja ympäristölautakunta sen todella päättää omistajalle asettaa.

Yrityksen toimitusjohtaja Anette Raunio toteaa, että vaaleanpunainen on kaunein väri talolle ja tapaukselle halutaan vaaleanpunainen lopetus.

– Sääntöjen on oltava nykypäivää eikä niiden taakse saa piiloutua vaan pitää pystyä käyttämään maalaisjärkeä. Maailma muuttuu kovaa vauhtia ja on väärin tuijottaa ainoastaan vuoden 2006 kaavaa, jonka mukaan pinkki talo ei sovi maisemaan, kommentoi Raunio.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja