Mainos

Talonomistaja maalasi kotinsa kirkkaan vaaleanpunaseksi – Vesilahden kunta ei projektia niellyt, vaan uhkaa rakentajaa nyt 5 000 euron sakolla värivalinnan takia

Vesilahden Kirkonkylässä komeilee vaaleanpunainen talo. Kunnan kehotuksista huolimatta omistaja ei ole suostunut maalamaan kotiaan hyväksytyn väriseksi. Nyt kunta uhkaa omistajaa 5 000 euron sakolla.

Uuden sävyn tulisi olla aluearkkitehdin hyväksymä. Hyväksyttyjä värejä olisivat jälleenrakennuskauden 1940-1950 värit, kuten esimerkiksi beigen ja harmaan sävyt.

– Kiinteistön omistaja on maalannut asuinrakennuksen julkisivut kirkkaan vaaleanpunaiseksi, vastoin Vesilahden kunnan asemakaava-alueen rakentamistapaohjetta ja kunnan antamaa ohjeistusta, päätöksessä kerrotaan.

Kiista alkoi jo vuonna 2016. Rakennustarkastaja ei antanut lupaa julkisivumuutokseen. Omistaja valitti hallinto-oikeuteen, kun yhteisymmärrystä asiasta ei saatu. Hämeenlinnan hallinto-oikeus hylkäsi valituksen syyskuussa 2017.

Rakennuksen omistajaa kehotettiin maalaamaan rakennus hyväksyttävällä värisävyllä vuoden 2018 kesäkuussa. Talo olisi pitänyt maalata vuoden 2018 syyskuun loppuun mennessä.

Talo on yhtä pinkki.

Yksimielinen päätös

Nyt kunta on ottanut kovat otteet käyttöön. Omistajalle rapsahtaa maksettavaksi 5000 euron sakko, jollei talon väri muutu.

– Rakentajalle on varattu tilaisuus antaa selitys pakkokeinojen käyttämiseen mahdollisesti johtavassa asiassa 31.01.2019 mennessä. Selitystä ei ole annettu määräaikaan mennessä, eikä pyydettyjä toimenpiteitä ole tehty.

Kun selitystä eikä toimenpiteitä kuulunut, lautakunta päätti kiinteästä uhkasakosta.

Päätöksestä peritään myös taksan mukainen uhkasakon asettamispäätösmaksu, joka on 220 €.

Päätös hyväksyttiin yksimielisesti.

Vesilahti kuuluu Tampereen seutukuntaan. 

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Lempäälän-Vesilahden Sanomat. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja