Verohallinto: koronamaskeista luvassa verohelpotuksia työntekijöille – kulujen tulee kuitenkin olla vähintään 750 euroa

Espoon kaupunki jakaa vähävaraisille ilmaisia kasvomaskeja – näin paljon maskeja jaetaan espoolaisille 6:26
Katso myös video: MTV Uutiset Live kertoi Espoon kaupungin jakavan ilmaisia kasvomaskeja vähävaraisille.

Työntekijä voi vähentää kasvomaskeista aiheutuneita kuluja verotuksessa, Verohallinto tiedottaa. Maskia työssään käyttävät tekevät vähennykset tulonhankkimismenoina.

Kodin ja työpaikan välisiä matkoja joukkoliikenteessä tekevät taas voivat vähentää maskikustannuksia matkakuluissa, mutta vain 13.8. jälkeen tehdyistä matkoista, Verohallinnon tiedotteessa kerrotaan. 

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL:n 13.8. julkaisema maskisuositus julkisessa liikenteessä teki Verohallinnon mukaan tarpeelliseksi tarkastella maskeihin liittyvää verotusta. 

— Verohallinto suhtautuu vakavasti Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen suositukseen ja halusimme tehdä linjauksen maskien verokohtelusta nopeasti. Haluamme tukea vastuullista toimintaa koronatilanteessa myös verotuksen keinoin, Verohallinnon johtava veroasiantuntija Tero Määttä toteaa tiedotteessa. 

Työnantaja voi antaa työntekijälle kasvomaskeja verovapaasti. Verovapauden kannalta ei ole väliä, käyttääkö työntekijä maskia töissä vai työmatkalla, Verohallinto tiedottaa. 

Jos maski on työssä välttämätön ja työntekijä hankkii maskin itse, hän voi vähentää kulut työnhankkimiskuluina. 

Jokaiselle palkansaajille myönnetään automaattisesti 750 euron tulonhankkimisvähennys. Jos työntekijälle kertyy tulonhankkimismenoja enemmän kuin 750 euroa vuodessa, kaikki tulonhankkimismenot tulee ilmoittaa verotuksessa.

Jos menot ovat alle 750 euroa, kuluja ei tarvitse ilmoittaa.

Verohallinnon linjauksen mukaan maskikuluja voi vähentää kaksi euroa jokaiselta päivältä, joina työntekijä on kulkenut työmatkan julkisilla itse ostamaansa maskia käyttäen. Kahden euron vähennyksiin ei tarvita erillistä selvitystä.

Omavastuu työmatkakuluissa on 750 euroa. Jos matkakustannuksia kertyy enemmän kuin 750 euroa, kaikki kustannukset pitää ilmoittaa verotuksessa.  Omavastuuosuutta ei tule vähentää itse.


Lue myös:

    Uusimmat