Veripalvelu ja Facebook ryhtyvät vetämään yhtä köyttä: Uusi ominaisuus kertoo, jos lähellä tarvitaan luovuttajia

Verenluovutuspaikoissa hygienian merkitys korostuu ja toimenpiteitä ollaan tehty, että luovuttaminen olisi mahdollista myös koronaviruksen aikaan –"Verenluovuttajia kaivataan" 3:03
Katso myös video: Verenluovuttajia kaivataan yhä kipeästi – etenkin niin sanotulle hätäverelle kaivataan luovuttajia.

Facebook ja Suomen Punaisen Ristin Veripalvelu ilmoittavat uudesta kumppanuudesta: Nyt Facebookin 18–65-vuotiailla käyttäjillä Suomessa on mahdollisuus ilmaista kiinnostuksensa verenluovutukseen Facebookissa.

– Uuden ominaisuuden avulla käyttäjät saavat ilmoituksia, kun lähellä olevat veripalvelutoimistot tarvitsevat luovuttajia. Käyttäjät voivat kutsua myös ystäviään luovuttamaan verta, kertoo SPR Veripalvelu tiedotteessa.

Veripalvelu kertoo tarvitsevansa joka arkipäivä 800 luovuttajaa.

– Olemme iloisia, että Facebook tuo verenluovutustyökalun Suomeen. Uskomme, että tämä auttaa tavoittamaan monia uusia luovuttajia. Verta luovuttamalla voi pelastaa ihmishenkiä ja haluamme tehdä siitä mahdollisimman helppoa, Veripalvelun markkinointisuunnittelija Hille Nylander kertoo. 

Facebookin verenluovutustyökalu on ollut jo aiemmin käytössä lähes 30 maassa. Suomi on nyt mukana palvelussa ensimmäisenä Pohjoismaana.

Lue myös:

    Uusimmat