Veneeseen hypännyt delfiini ja muut huikeat kalastustarinat

Kalastaessa ihminen on monesti villin luonnon armoilla. Tämän ovat saaneet kokea myös näiden hurjien kalatarinoiden päähenkilöt!

Delfiini hyppäsi veneeseen

Marco Islandilla Floridassa seilanneet veneilijät kokivat viime maaliskuussa elämänsä yllätyksen, kun 300-kiloinen delfiini ponkaisi merestä suoraan huviveneen kannelle. Veneessä ollut nainen loukkasi rytäkässä nilkkansa.

Paikalle saapuneet pelastusviranomaiset vapauttivat kutsumattoman vieraan takaisin sinne, minne se kuuluikin.

Rausku tappoi naisen

Florida Keys -saariryhmän edustalla tapahtui vuonna 2008 erikoinen onnettomuus. Viisikymppinen nainen perheineen oli merellä, kun veneeseen hyppäsi yllättäen kotkarausku. 36-kiloinen, 1,8 metrin levyinen rausku lensi suoraan naisen päälle, joka kaatui iskun voimasta veneen pohjalle.

Aluksi näytti siltä, että kotkarauskun myrkkypiikit koituivat naisen kohtaloksi, mutta ilmeisesti lopullinen kuolinsyy oli iskun aiheuttama päävamma. Viranomaisten mukaan Floridan onnettomuus on todella erikoinen.

Sitkeä jättiläinen

Jo Anne Cambridge oli vuonna 2008 pilkillä Cook's Bayssa Kanadassa. Alueella pyrytti, ja iltapäivään mennessä kalaonni alkoi hyytyä.

Cambrigde oli jo luovuttamassa, kun hän tunsi virvelin päässä nykäisyn. Kalastaja alkoi kelata vinhasti saalistaan esiin, mutta saalis tempoi vastaan niin voimakkaasti, että siima oli katketa.

Cambridge taisteli puoli tuntia, kunnes mysteerikala antoi periksi. Siiman toisesta päästä paljastui 13-kiloinen karppi. Cambridgelta ja hänen mieheltään kesti viisi minuuttia kiskoa jättikala 20-senttisen avannon reiän läpi.

Yllätys kalan vatsassa

Blake Robinson ei osannut aavistaa, minkälainen saalis häntä odottaisi pilkkireissulla Flaming Gorge Reservoir -ulkoilualueella. Kun kalamies ryhtyi perkaamaan saamaansa taimenta, kalan vatsasta paljastui ihmisen peukalo!

Myöhemmin kävi ilmi, että utahilainen Robert Lindsay oli menettänyt sormensa veneonnettomuudessa vuotta aiemmin. Nälkäinen kala oli kenties luullut vedessä jäätynyttä peukaloa jättimäiseksi madoksi ja popsinut sen suihinsa.

Kalavaras iskee

John Craighhead lukeutuu maailman johtaviin karhuasiantuntijoihin. Niinpä mies ei ollut moksiskaan, kun kesken kalareissun metsästä jolkotteli esiin Alaskan ruskeakarhu.

Yhtäkkiä syöttiin tarttunut lohi alkoi tempoa siiman päässä. Tilanteen äkännyt karhu hyppäsi veteen ja nappasi kalan suuhunsa.

− Minulla oli karhu siiman toisessa päässä noin 30 sekunnin ajan. En voinut tehdä mitään, Craighhead kertoi myöhemmin.

Lopulta karhu pakeni takaisin sinne mistä tulikin. Craighheadille jäi kohtaamisesta muistoksi rikkinäinen siima.

Kuvat: Colourbox.com

Lähteet: www.abcactionnews.com, www.msnbc.msn.com, www.scribd.com, www.incrediblefishingstories.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja