Venäläisiä keittoja 14.10.1999

toim. Kati Nappa
Vieraana ikonimaalari Slava Santto valmistamassa venäläisiä keittoja

Kaalikeitto(3-4:lle)


n.1/2 kg keräkaalia
1 porkkana
2 perunaa
1 sipuli
3 tomaattia
n. 1 1/2 l vettä
1-2 lihaliemikuutiota
1 kasvisliemikuutio
pippuria (persiljaa)
smetanaa

Raasta kaali, porkkana, sipuli ja perunat. Kuutio tomaatit. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää kuutiot ja kasvikset. Keitä miedolla lämmöllä n. 15 min. Mausta. Tarkista maku. Tarjoa lisäkkeeksi smetanaa ja ruisleipää.

Slavan nopea borssi


3 punajuurta
1 sipuli
1 porkkana
1 iso peruna
1 pkt amerikan pekonia
n. 1 1/2 l vettä
2-3 lihaliemikuutiota
2 laakerinlehteä
sitruunapippuria (persiljaa)
smetanaa

Raasta kasvikset hienoksi. Lisää ne sekä mausteet kiehuvaan lihaliemeen. Suikaloi pekoni ja ruskista pannulla. Kaada pannulta kaikki rasva pois ja lisää pekonipalat keittoon. Keitä n. 15 min. Tarkista maku. Tarjoa lisänä smetanaa ja ruisleipää.

Lue myös:

    Uusimmat