Venäläisen RT-kanavan saksankielinen versio on määrätty suljettavaksi – Venäjän ulkoministeriö sanoo ryhtyvänsä vastatoimiin

Saksassa lupa- ja valvontaviraston ZAKin mukaan Venäjän valtiollisen RT-kanavan täytyy lopettaa saksankielisten ohjelmien lähettäminen Saksassa. Kiellon takana on viraston mukaan se, ettei sillä ole tarvittavaa lähetyslupaa.

– Tämä on täydellistä hölynpölyä, sanoi RT:n päätoimittaja Margarita Simonjan Twitterissä ja lisäsi, ettei kanava lopeta lähetyksiä.

Venäjän ulkoministeriö sanoi ryhtyvänsä vastatoimiin saksalaismediaa vastaan ZAK:n päätöksen takia.

– Tämä toimenpide ei jätä meille muuta vaihtoehtoa kuin aloittaa vastatoimet Venäjälle akkreditoituja tiedotusvälineitä vastaan, ministeriö sanoi lausunnossa.

Länsimaat syyttäneet RT:tä disinformaatiosta

Eurooppalainen tietoliikennesatelliittiorganisaatio Eutelsat sulki saksankielisen RT DE -kanavan 22. joulukuuta Saksan viranomaisten pyynnöstä vain viikko sen jälkeen, kun kanava oli aloittanut toimintansa. Sitä on kuitenkin voinut katsella internetissä ja mobiilisovelluksen kautta.

Vastauksessaan RT DE -kanava sanoi, että ZAK:n päätöksen takana näyttää olevan poliittinen peruste.

RT DE -kanavan mukaan sillä on serbialainen lähetyslupa, jolloin kanavalla on oikeus lähettää ohjelmia Saksassa.

ZAK puolestaan kiistää, että kanavalla olisi lainmukaista lupaa.RT DE -kanava sanoo hakevansa oikeudessa muutosta ZAK:n päätökseen.

Valtiollinen RT aloitti toimintansa 2005 nimellä Russia Today. Nykyisin RT:llä on muun muassa englannin-, ranskan-, espanjan- arabiankielisiä kanavia ja verkkosivustoja.

Länsimaat ovat syyttäneet kanavan tarjoavan disinformaatiota ja Kremlille myönteistä propagandaa. Kanava on kielletty monissa maissa, muun muassa entisissä neuvostotasavalloissa Liettuassa ja Latviassa.

Lue myös:

    Uusimmat