Venäläinen kiekkovaikuttaja otti kantaa Mikko Lehtosen lähtöön, Jokereiden toiminta kummastuttaa – "Se on turhaa"

5:06
Videolla kuvaa Jokereiden edellisestä ottelusta.

Jokereiden ja suomalaispuolustaja Mikko Lehtosen lainasopimus tuli aiemmin tällä viikolla päätökseensä. KHL:ssä meritoitunut kiekkovaikuttaja Leonid Vaisfeldin mukaan Lehtosen pätkäsopimuksessa ei ollut juurikaan järkeä.

Jokerit ilmoitti perjantaina, että NHL:ään suuntaavan Lehtosen lainasopimus seuran kanssa on päättynyt. Lehtonen lentää seuraavaksi Kanadaan valmistautuakseen uransa ensimmäiseen NHL-kauteen Toronto Maple Leafsin riveissä.

NHL ei ole vielä ilmoittanut virallista päivämäärää, jolloin seuraavan kauden on määrä käynnistyä. Useat muut lainapelaajat pelaavat vielä lainajoukkueissaan, joten Lehtosen ratkaisu on herättänyt kummastusta.

Usean KHL-seuran GM:nä toiminut ja tätä nykyä venäläisen Match TV:n asiantuntijana toimiva Leonid Vaisfeld otti kantaa Lehtosen ratkaisuun.

– On selvää, että Lehtosella on ollut pohdittavaa. Ehkä hän ei pitänyt suomalaisjoukkueen tämän kauden pukkihyppelystä. He pelaavat, peruvat otteluita, siirtävät otteluita ja ovat karanteenissa. Hänen pitää valmistautua tosissaan kauteen Torontossa, Vaisfeld pohtii Match TV:n mukaan.

– Nähtävästi hän arvioi hyödyt ja haitat niin, että päätyi siihen ratkaisuun, että on parempi lähteä harjoitusleirille. Voi myös olla, että joukkue on kutsunut hänet sinne, hän jatkaa.

Lehtonen solmi kesällä yksivuotisen NHL-sopimuksen Toronton kanssa. Upeasti Euroopan kaukaloissa esiintynyt 26-vuotias Lehtonen tavoittelee heti läpimurtoa NHL:ssä, minkä vuoksi Lehtosen ratkaisu on ymmärrettävissä.

– Lehtosen kannalta on myös huomioitava se, että hän lähtee NHL:ään ensimmäistä kertaa, eikä hänellä ole kokemusta siitä liigasta. Hän on päättänyt tehdä kaiken tarkasti ja sopeutua uuteen seuraan ja heidän toimintatapoihinsa, Vaisfeld toteaa.

Vaisfeld ihmettelee suuresti, miksi Jokerit edes halusi tehdä pätkäsopimuksen Lehtosen kanssa.

– Olen enemmän yllättynyt Jokereiden toiminnasta tässä tilanteessa. Bisneksen kannalta pelaajan kutsuminen kauden kolmeksi ensimmäiseksi kuukaudeksi on turhaa.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja