Venäjän johdolta erikoinen ratkaisu alkoholiongelmiin – vodkaa kansalaisille!

Voisi kuvitella, että Venäjän ylimmällä johdolla olisi suurempiakin murheita, kun miettiä, miten valtio rikastuisi parhaiten alkoholin avulla. Venäläismedioiden mukaan vodka on kuitenkin tällä hetkellä valtion ykkösasia.

Venäläismedia RIA Novosti raportoi Venäjän hallinnon uusista tavoitteista vallata maan vodkamarkkinat. Venäjän johto onkin nyt päättänyt julkaista ikioman vodkansa, jota tarjoillaan ainakin valtion virallisissa tilaisuuksissa. Uutistoimisto Bloombergin mukaan Moskovan Kremlissä on jo rekisteröity yhteensä kuusi eri tavaramerkkiä alkoholijuomiin liittyen. Näiden joukkoon kuuluvat muun muassa Kremlin Vodka, Kremlin Olut sekä Kremlin Lemonade. Valtion tavoitteena on kerätä lisätuloja lisenssoinnin ja juomien myynnin avulla,

Venäjän valtion virallista vodkaa on jo tarjoiltu erinäisissä valtion tilaisuuksissa. Kremlistä ei ole vielä tihkunut tietoa, milloin vodkaa aletaan virallisesti myydä myös kansalaisille. The New York Postin mukaan eräs internetin vähittäiskauppias on kuitenkin jo saanut vodkaa listoilleen ja pulloja myydään noin 20 euron hintaan kappaleelta.

Presidentti Dmitry Medvedev ilmaisi aiemmin huolensa Venäjän kasvavasta alkoholiongelmasta, kun paikallinen väestö juo vuosittain keskimäärin järkyttävät 18 litraa vodkaa henkeä kohden. Mahtaakohan valtion vodka nyt sitten olla oikea ratkaisu vakaviin alkoholiongelmiin?

Petra Kiiski/MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja