Venäjän Britannian-suurlähettiläs BBC:llä: Venäjä ei käytä ydinaseita Ukrainaa vastaan – Butshan sotarikossyytökset ovat tekaistuja

MTV paikan päällä Butshassa – tältä näyttää kauhuja kokeneessa kaupungissa 4:39
Kato myös: MTV kävi paikan päällä Butshassa huhtikuun alussa – tältä näytti kauhuja kokeneessa kaupungissa

Venäjän Britannian-suurlähettilään Andrei Kelinin mukaan Venäjä ei aio käyttää taktisia ydinaseita Ukrainassa eikä ole syypää Butshassa tehtyihin sotarikoksiin. Kelin kommentoi asiaa Britannian yleisradion BBC:n haastattelussa

MTV Uutiset seuraa Ukrainan tapahtumia hetki hetkeltä.

Löydät tuoreimmat uutiset uutispalvelustamme sekä MTV Katsomosta joka päivä. 

Ukrainan sodan uhreja voi auttaa monin tavoin. Tästä artikkelista löydät ajantasaista tietoa auttamisesta

Ukrainan tilanne aiheuttaa monenlaisia tunteita. Tästä artikkelista löydät tietoja siihen, miten hakea apua itselle tai läheisellesi. 


Andrei Kelin sanoi BBC:n aamuohjelmassa, että Venäjän sotilassääntöjen mukaan Venäjä ei käytä ydinaseita "Ukrainan kaltaisissa konflikteissa".

Hän sanoi Venäjän erittäin tiukkojen sääntöjen mukaan niitä harkittavan käytettäviksi vain silloin, kun valtion olemassaolo on uhattuna.

– Sillä ei ole mitään tekemistä nykyisen operaation kanssa, hän kertoi BBC Onen aamulähetyksessä.

Kelin pitäytyi Venäjän virallisessa kannassa myös siitä, että Ukrainassa on käynnissä ”rajattu, perinteinen operaatio”. Hänen mukaansa Venäjä ei myöskään ole lisännyt joukkojensa määrää maassa.

"Butshan tapahtumat ovat lavastusta"

Butshassa tehtyjä sotarikoksia Kelin väitti lavastetuiksi ja syytteitä niistä tekaistuiksi. Ukraina on Kelinin mukaan levittänyt väitteitä sotarikoksista häiritäkseen neuvotteluja.

Hän kielsi kokonaan tiedot siitä, että venäläisjoukot tulittaisivat siviilejä. 

Kun BBC:n toimittaja näytti Kelinille iPadiltaan videokuvaa siitä, miten venäläissotilaat ampuvat kahta poispäin kävelevää siviiliä selkään, Kelin totesi, että hän voisi esitellä ihan toisenlaisia tietoja, jos hänellä olisi iPad.

– Joka päivä ukrainan joukot tulittavat viattomia siviilejä Donbassin alueella, Kelin totesi.

Hän myös kyseenalaisti sen, ovatko videolla näkyvät ampujat edes venäläisiä.

Mariupolin täystuhoa Kelin perusteli sillä, että Ukrainan joukot ovat pommittaneet kaupunkia itse tahallaan. Venäjän joukot sen sijaat ovat pyrkineet hänen mukaansa pommittamaan vain sotilaskohteita. 

Lue myös:

    Uusimmat