Venäjältä hurjaa olympiapuhetta: "Sitten meidän on mentävä Pariisiin tankeilla"

Venäjän painiliiton puheenjohtaja Mihail Mamiashvili jylisee, että Venäjän on mentävä Pariisin olympialaisiin tankeilla, jos se joutuu kilpailemaan pakolaisjoukkueen tavoin.

Pakolaisurheilijoiden joukkue on kilpaillut olympialipun alla ja sille on soitettu olympiahymniä, kun taas eri maille soitetaan kansallislaulua.

Yhtenä vaihtoehtona on pohdittu, että venäläisurheilijat voisivat kilpailla Pariisin kesäolympialaisissa 2024 samankaltaisin ehdoin kuin pakolaisjoukkue. 

– Minulla ei ole tähän muuta kommenttia kuin se, että tätä ehdottavat pitäisi lähettää yhteen paikkaan, jonka kaikki tietävät, Venäjän painiliiton puheenjohtaja Mamiashvili lateli R-Sportille Inside the Games -sivuston mukaan.

– Jos he haluavat nähdä meidät olympialaisissa 2024 pakolaisjoukkueena, sitten meidän on mentävä Pariisiin tankeilla, hän tykitti.

"Mahdotonta hyväksyä"

Myös Venäjän olympiakomitean kunniapuheenjohtaja Aleksandr Zhukov suhtautuu jyrkästi pakolaisjoukkueen tavoin kilpailemiseen.

– Tätä on yksinkertaisesti mahdotonta hyväksyä, vuosina 2010–18 Venäjän olympiakomitean puheenjohtajana toiminut Zhukov ärähti uutistoimisto Tassille.

Zhukovin mukaan "moisia vaatimuksia ja yrityksiä voidaan sanella vain poliittisille painostuksella". Hän on aiemmin sanonut, että olympialaiset ilman Venäjää olisivat huonompia.

– He eivät pysty tuhoamaan venäläistä urheilua, se on yksinkertaisesti mahdotonta. 

Kansainvälinen olympiakomitea ei ole vahvistanut, miten se sallii Venäjän ja Valko-Venäjän kilpailemisen Pariisin olympialaisissa, jos se ylipäätään sallii. KOK on ilmoittanut selvittävänsä, voisivatko venäläiset ja valkovenäläiset osallistua Pariisin olympialaisiin ilman maatunnuksia neutraaleina urheilijoina.

Venäjä ja Valko-Venäjä ovat olleet monissa lajeissa suljettuina kansainvälisestä urheilusta Ukrainan sodan jäljiltä.

Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Marija Zaharova kommentoi Suomen päätöstä karkottaa diplomaatteja 0:38
Näin Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Marija Zaharova kommentoi Suomen päätöstä karkottaa diplomaatteja.

Lue myös:

    Uusimmat