Venäjä sanoo tehostaneensa iskuja Ukrainaan kostona Krimin iskuista – kutsui Ukrainan lennokki-iskua Moskovaan "epätoivoiseksi teoksi"

Silminnäkijä kuvasi drone-iskun Moskovassa 1:52
Katso myös: Silminnäkijä kuvasi drone-iskun Moskovassa

Kreml kutsui sunnuntain vastaisena yönä torjuttua iskua Moskovaan epätoivoiseksi teoksi.

Venäjän puolustusministerin Sergei Shoigun mukaan Moskova on tehostanut iskuja Ukrainan sotilaalliseen infrastruktuuriin vastauksena hyökkäyksiin Venäjän miehittämiä alueita vastaan.

Ukrainan vastahyökkäys on epäonnistunut ja se keskittyy tekemään terrori-iskuja siviili-infrastruktuuriin, Shoigu väittää.

Kremlin mukaan äskettäinen lennokki-isku Moskovaan oli Ukrainan "epätoivoinen teko" taistelukentällä tapahtuneiden takaiskujen vuoksi.

Tänään miehityshallinnon viranomaiset raportoivat, että Venäjän miehittämässä Donetskissa Ukrainan pommituksissa on kuollut kaksi ihmistä.

Ukrainan pommitus tuhosi bussin, Donetskin Venäjän nimittämä johtaja Denis Pushilin sanoi Telegramissa. Kaksi ihmistä kuoli ja kuusi loukkaantui, Pushilin sanoi.

Venäläisviranomaiset väittivät lisäksi ukrainalaisen lennokin osuneen venäläiseen poliisiasemaan Brjanskin alueella lähellä Ukrainan rajaa. Kukaan ei kuollut iskussa.

Sunnuntaina Venäjä sanoi torjuneensa 25 ukrainalaislennokin iskun miehittämälleen Krimin niemimaalle. Moskovassa Venäjä puolestaan sanoi pudottaneensa kolme ukrainalaista droonia eli robottilennokkia varhain aamulla.

AFP uutisoi Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin varoittaneen sunnuntaina, että sota on asteittain kulkeutumassa Venäjän alueelle, sen symbolisiin keskuksiin ja sotilastukikohtiin.

Neljä kuollut iskussa kerrostaloon

Jo neljän ihmisen raportoidaan kuolleen venäläisen ohjuksen osuttua asuinrakennukseen Kryvyi Rihin kaupungissa Keski-Ukrainassa.

Ukrainan sisäministerin Ihor Klymenkon mukaan venäläinen ohjus tuhosi osia kerrostalosta neljännen ja yhdeksännen kerroksen välillä.

Brittilehti Guardianin mukaan sekä Dnipropetrovskin kuvernööri Serhi Lysak että Ukrainan presidentin kanslian apulaispäällikkö Oleksi Kuleba sanovat, että iskussa kuolleiden määrä on noussut neljään. Yksi kuolleista on lapsi, kuvernööri Lysak sanoo.

Kuleban mukaan loukkaantuneita on yli 40.

Sisäministeri kertoi aiemmin yhdestä kuolleesta, mutta sanoi, että raunioiden alta voi löytyä lisää ihmisiä.

Kryvyi Rih on Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin kotikaupunki.

Medvedev uhkasi Ukrainaa ydinaseilla

Aiemmin tänään Venäjän entinen presidentti Dmitri Medvedev uhkasi jälleen Ukrainaa ydinaseilla.

Medvedev kirjoitti viestipalvelu Telegramissa: Jos ukrainalaisten vastahyökkäys onnistuu ja he valtaavat maitamme, Venäjän on iskettävä Ukrainaan ydinaseilla.

Muuta ulospääsyä ei yksinkertaisesti olisi, Medvedev kirjoittaa.

Ukrainaa myös aiemmin ydinaseilla uhannut Medvedev toimi Venäjän presidenttinä vuodet 2008–2012.

Suomessa Medvedevin tuoreesta viestistä uutisoi aiemmin Helsingin Sanomat.

Lue myös:

    Uusimmat