Venäjä pidättänyt sodanjohtoaan arvostelleen Igor Girkinin

Venäjä on pidättänyt entiseen venäläisupseerin ja sotabloggaaja Igor Girkinin, kertoi hänen vaimonsa Reutersille. 

STT kirjoittaa, että myös Girkinin asianajaja Aleksandr Molohov on vahvistanut asian uutistoimisto AFP:lle.

Girkinin 29-vuotias vaimo Miroslava Reginskaya kirjoitti Girkinin viralliselle Telegram-tilille, että Venäjän tutkintakomitean viranomaiset tulivat pariskunnan kotiin noin kello 11.30, tarrasivat Girkiniin ja veivät pois. Reginskaya kuitenkin mainitsee, ettei ollut tapahtuma-aikaan kotona. Siten on siis vaikea päästä varmuuteen siitä, ovatko tapahtumat edenneet Reginskayan kuvauksen mukaan. 

Vaimo kertoo, ettei hänellä ole tietoa miehensä olinpaikasta eikä mies ole ottanut häneen yhteyttä katoamisen jälkeen.

Igor Strelkovinakin tunnettu venäläisnationalistin taustoista tiedetään se, että hän oli johtamassa vuonna 2014 Itä-Ukrainan miehitystä. Girkin on itse väittänyt palvelleensa Venäjän turvallisuuspalvelussa FSB:ssä. Länsimaat eivät ole pystyneet vahvistamaan Girkinin väitettä.  

Girkinin väitetään sanoneen aiemmin tänä vuonna, että hän olisi astumassa mukaan Venäjän politiikkaan. Girkin on kritisoinut avoimesti maan presidentti Vladimir Putinia sekä puolustusministeri Sergei Shoigua tavasta, jolla se johtaa joukkojaan aloittamassaan hyökkäyssodassa Ukrainassa. 

Ex-komentaja Lindberg: "Tämän kokoisia sotaoperaatioita ei ole juuri tehty Euroopassa toisen maailmansodan jälkeen" 1:24
Puolustusvoimien ex-komentaja Lindberg: "Tämän kokoisia sotaoperaatioita ei ole juuri tehty Euroopassa toisen maailmansodan jälkeen".

Lue myös:

    Uusimmat