Veikkaus paransi tulostaan juhlavuonna – suosituin rahapeli edelleen Lotto

Veikkaus paransi viime vuonna tulostaan. Viime vuonna 75 vuotta täyttänyt rahapeliyhtiö kasvatti sekä liikevoittoaan että liikevaihtoaan.

 Liikevaihto kasvoi vajaat seitsemän prosenttia lähes 2,1 miljardiin euroon. Liikevoitto parani 3,4 prosenttia ja oli 537 miljoonaa euroa.

 Suomen rahapelimarkkinat kasvoivat viime vuonna 2,5 prosenttia, josta Veikkauksen osuus oli hiukan alle 51 prosenttia.

 Suosituin rahapeli oli edelleen Lotto, jonka liikevaihto kasvoi reilun prosentin 437 miljoonaan euroon. Eniten suosiotaan lisäsivät Eurojackpot ja Pitkäveto. Eurojackpotin liikevaihto kasvoi lähes 40 prosenttia ja oli 223 miljoonaa. Asukaslukuun suhteutettuna Eurojackpotia pelataan kaikkein eniten Suomessa. Peli on tarjolla kaikkiaan 17 Euroopan maassa.

 Pelaaminen siirtyy entistä enemmän verkkoon. Liikevaihdosta jo 43 prosenttia tuli viime vuonna sähköisistä kanavista. Veikkaus joutui viime vuonna muuttamaan markkinointitapojaan Poliisihallituksen määräyksestä. Poliisihallitus totesi Veikkauksen markkinoinnin olleen aggressiivista ja pelaamiseen houkuttelevaa. Poliisihallitus kielsi Veikkausta markkinoimasta pelejään myyntipaikkojen kassoilla ja infopisteissä ja tehosti määräystä uhkasakolla.

 Kotimaiset rahapeliyhtiöt eli Veikkaus, RAY ja Fintoto on määrä yhdistää yhdeksi uudeksi rahapeliyhtiöksi. Veikkaus olettaa, että yhdistyminen toteutuu ja uusi yhtiö aloittaa toimintansa ensi vuoden aikana.  

Lue myös:

    Uusimmat