Mainos

Veikeillä joulukoristeilla tunnelmaa kotiin – katso kekseliäät ideat

Jouluna kodin voi kaunistaa niin perinteisillä sesonkiesineillä kuin hauskan kekseliäillä koristeilla. Klikkaa kuvan kohdalla olevaa ikonia, niin saat lisätietoa tuotteista.

Joulukoristeiden tarkoituksena on tuoda talvista ja juhlavaa tunnelmaa kotiin ja luoda itse koristelijallekin ihanaa joulumieltä. Tänä vuonna uudet joulukoristeet ovat sekä perinteisiä että hauskan kekseliäitä. Aloita kodin juhlakuntoon laittaminen jo marraskuussa nostamalla pikkuhiljaa esille jouluisia tavaroita, joita sinulle on kertynyt vuosien saatossa. Voit täydentää kokoelmiasi uusilla, kauniilla hankinnoilla. Pidätpä sitten perinteisestä koristelusta, huumorista sisustuksessa tai modernista tyylistä, voit tänä vuonna panostaa joulun luomiseen monin tavoin!

Perinteisyys kunniaan

Kodin tasoille ja ikkunoille sopivasti sommitellut joulukoristeet ovat tärkeä osa kodin joulutunnelman luomisessa. Vaikka kuusi on ehdottomasti suosituin joulukoriste, Suomessa talot koristellaan lisäksi jouluvaloilla, havunoksilla, ovikransseilla, kynttilöillä, joulukukilla ja himmeleillä. Moni koti on myös täynnä vekkuleita joulupukkeja, söpöjä tonttuja ja taidokkaasti tehtyjä olkipukkeja.

Koristelun lähtökohtana voivat olla joulunvärit, kuten punainen, vihreä, kulta, hopea tai valkoinen. Valitse vaikkapa teemaasi sopiva lyhty, jonka voi asettaa keittiönpöydälle, olohuoneeseen ja makuuhuoneen ikkunalaudalle.

Joulutähti ja valosarjat ovat kauniita tunnelmanluojia, jotka sopivat täydellisesti pimeimpään vuodenaikaan. Tummaan iltaan tuodaan valoa kauniilla kynttilöillä, sähkökyntteliköillä ja pahvitähdillä. Voit valita monta erilaista tähteä samaan ikkunaan sekä ikkunalaudalle piristykseksi, vain oma mielikuvituksesi on rajana!

Hauskaa ja leikkisää

Hauska tapa tuoda kotiin piristystä on valita valonlähteeksi leikkisiä, vähemmän perinteisiä kynttelikköjä. Varsinkin lapsiperheissä koti koristellaan varmasti yhdessä ja lapset nauttivat erityisesti veikeistä joulunhahmoista ja värikkäistä koriste-esineistä.

Suuri, takan edustalla roikkuva joulusukka on Yhdysvalloista inspiraation saanut koriste, mutta sekin alkaa löytyä jo monesta suomalaiskodista. Sukan voi täyttää esimerkiksi suklaalla ja se voi ajaa myös joulukalenterin virkaa.

Värikäs kuusi katseenkääntäjänä

Yhä useampi perhe hankkii kotiin aidon kuusen tilalle aidonnäköisen muovikuusen, josta ei havuja karise. Sen oksat kestävät myös usein suuremman painon, joten voit ripustella koristeita mielin määrin. Kulta ja hopea ovat suosittuja kuusenpallon värejä, mutta modernimman säväyksen saat värikkäillä palloilla. Kun olet koristellut kuusen, laita joulumusiikki soimaan, glögi kuumenemaan ja istuudu nauttimaan tunnelmallisesta joulukodistasi!

Joulupöydän kattaus kruunaa juhlan – nappaa kauneimmat vinkit kotiin!

Unelmien koti on täynnä romanttista ja skandinaavista viehätystä

Trendikkäät neuleet sopivat arkeen ja juhlaan – näin yhdistelet rohkeasti!

Talven takkimuoti on persoonallista ja monikäyttöistä – mikä on sinun tyylisi?

Syysmuodin trendeinä neuleet, vintage ja etnisyys – klikkaa ja ihastu!

Syksyn farkuissa on mistä valita – klikkaa ja löydä oma denim-lookisi!


Teksti ja kuvat: Ellos

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja