Veera Virta tunnetaan yhä Love Island -Veerana, vaikka reissusta rakkauden saarelle on vuosia – näin hän ajattelee tositelevision tuomasta julkisuudesta nyt

5:36
Veera Virta oli yksi Suomen ensimmäisistä Love Island -kilpailijoista – näin hän suhtautuu nyt itse tositelevisioon

Vaikka Veera Virta ei kadu Love Island Suomeen osallistumista, toivoisi hän silti pääsevänsä eroon Love Island -Veeran tittelistä.

Veera Virta, 24, osallistui Love Island Suomen ensimmäiselle kaudelle vuonna 2018. Vaikka tuolloin villasta löytynyt rakkaus myöhemmin kariutui, eikä Virta ole sen koommin osallistunut reality-ohjelmiin, kulkee yksi asia edelleen vahvasti mukana: hänet tunnetaan yhä esimerkiksi mediassa Love Island -Veerana.

Rakkauden saaren pölyjen karistaminen kengistä ei tapahdu noin vain. Vielä tänäkin päivänä mukana kulkeva Love Island -titteli ärsyttää Virtaa. Nyt hän haluaisi olla vain Veera, Veera Virta.

– Minä en koe, että mitä minä nyt olen tällä hetkellä, että olisin mitenkään riippuvainen siitä Love Islandista. Minä olen minä, minulla on ystäviä sieltä, mutta minulla ei ole siihen liittyvää parisuhdetta, Virta valottaa.

Hän kertoo kuitenkin ymmärtävänsä, miksi hänet esitellään Love Island -Veerana. Ihmisten täytyy tietää konteksti, miksi ja miten hän liittyy rakkauden saareen.

Virta sanoo, että vuosien saatossa hän on kuitenkin jossain määrin onnistunut häivyttämään Love Island -etuliitettään. Sosiaalisen median sisällöntuotannolla itsensä tällä hetkellä elättävää Virtaa seuraa Instagramissa yli 45 tuhatta ihmistä, ja tästä syystä osa tunnistaakin hänet somen, ei tosi-tv:n kautta.

Avointa puhetta työnhakemisen haasteista

Vaikkei Virta häpeä Love Islandiin osallistumista, pohtii hän silti silloin tällöin, miten esimerkiksi työnantajat suhtautuvat hänen tosi-tv-julkisuuteensa. Onhan sometyö hänelle vain väliaikainen ratkaisu.

– Usein jos sanoo, että on ollut jossain reality-ohjelmassa, niin se ajatus on heti negatiivinen, vaikka se ei olisi nähnyt niitä mitään jaksoja. Sitten varsinkin, kun sanot, että olet ollut rakkaus-realityssa, niin silloin tulee heti mielikuva siitä sekoilupuolesta, mitä monet rakkaus-realityt, tai pariutumis-realityt on, Virta pohtii.

Yliopistosta filosofian maisteriksi pääaineenaan Venäjän kieli ja kulttuuri viime keväänä valmistunut Virta on käynyt haastattelua edeltävänä päivänä työhaastattelussa unelmatyöpaikkaansa. Viime aikoina hän on hakenut töitä suurlähetystöistä ja konsulaateista.

Työllistyminen on mietityttänyt Virtaa. Hänelle on tärkeää hakea vain sellaisia töitä, joista oikeasti nauttii. Lisäksi hänen oman alansa avoimet työpaikat ovat viime aikoina olleet harvassa.

Virta on puhunut sosiaalisessa mediassa avoimesti ajatuksistaan liittyen työhön ja työnhaun haasteisiin.

– Olen halunnut tuoda esille sitä, että työn saaminen ei ole ihan niin helppoa kuin ehkä monilla, varsinkin korkeakouluopiskelijoilla, on kuva. Että on semmoinen ajatus, että kaikki vaan työllistyvät, ja kun olet saanut koulun loppuun, niin se unelmatyösi vaan odottaa, ja se ei todellakaan ole totta, Virta sanoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen tästä.

Hän on saanut seuraajiltaan kiitosta siitä, että on puhunut asiasta ääneen. Hän toteaa, ettei ole mitenkään noloa, vaikkei työllistyisikään heti valmistumisen jälkeen.

–  Me eletään semmoisessa maailmassa, missä työ on tosi isossa roolissa ja monet kokevat epäonnistuvansa, jos eivät vaikka saa sitä hyvää työtä heti tai eivät menesty työelämässä. Monille se työssä menestyminen ei välttämättä ole mikään sisäinen motivaatio tai tarve, vaan se tulee ulkopuolelta, ja minä koen, että minä olen myös imenyt sitä ulkopuolista painetta siitä, että pitäisi valmistua ja mennä töihin, hän kertoo.

Juuri tästä syystä Virta kertoo tuoneensa rehellisesti esiin ajatuksiaan liittyen työnhakuun. Hänen mielestään jokaisen tulisi saada itse määritellä se, mihin esimerkiksi jaksaminen riittää. Hänellä itsellään ei heti valmistumisen jälkeen olisi ollut jaksamista siirtyä suoraan työelämään, sillä opiskelu vei paljon voimia.

Yksi julkinen suhde riitti

Työnhakemisen ja sometyön lisäksi Virran elämässä suurta, kenties suurinta roolia tällä hetkellä näyttelee hänen parisuhteensa. Virran edellinen suhde hänen silloisen, Love Islandilta löydetyn kumppaninsa kanssa oli aikoinaan tuhansien ihmisten suurennuslasin alla.

Noin vuosi sitten uuden rakkauden löytänyt ja onnellisesti seurusteleva Virta päätti, että yksi julkinen suhde oli tarpeeksi. Virta ei ole koskaan näyttänyt nykyistä kumppaniaan esimerkiksi Instagramissa.

– Olen sanonut rehellisesti olevani parisuhteessa, ja että minulla on poikaystävä ja olen tosi rakastunut, mutta poikaystäväni ei ole julkisuudessa eikä edes somessa, eikä hän halua olla missään näytillä niin kunnioitan hänen toivettaan, Virta valottaa.

Suhteen alussa Virran kumppanin identiteettiä arvailtiin ja syitä sille, miksei Virta näytä kumppaninaan somessa, kyseltiin paljonkin. Sinnikäs kysely ja spekulointi on kuitenkin pikkuhiljaa hiipunut.

– Jotkut asiat haluan pitää itselläni, ja parisuhde on se, mitä minä vaalin, muuten kovin avoin Virta toteaa.

Katso yllä olevalta videolta, kun Veera Virta kertoo lisää ajatuksiaan liittyen tositelevisioon, sekä paljastaa ikimuistoisimman kohtaamisen tuntemattoman ihmisen kanssa, joka hänelle on tosi-tv-julkisuuden kautta tullut. Alla olevalla videolla Virta paljastaa venäjäksi, mitä ottaisi mukaan autiolle saarelle sekä mitä inhoaa eniten. 

0:56

Love Island Suomen kolmannen kauden finaali tiistaina 12. lokakuuta kello 21 AVAlla ja kello 20 mtv-palvelussa. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja