Love Island -ohjelmasta tuttu Veera Virta on kääntämässä merkittävän uuden sivun elämässään: "Samalla on vähän pelottavat fiilikset"

0:34
Veera Virta oli mukana Love Island Suomi -ohjelman ensimmäisellä tuotantokaudella. Videolla hän avautuu tuolloisesta taktiikastaan.

Veera Virta valmistui toukokuussa filosofian maisteriksi ja etsiytyy oman alansa töihin Venäjän kielen ja kulttuurin asiantuntijana.

Vuoden 2018 syksyllä Love Island Suomi -ohjelman ensimmäisellä tuotantokaudella mukana ollut Veera Virta ihastutti suomalaisia vilpittömyydellään sekä positiivisuudellaan. Sittemmin Virrasta on tullut suosittu somevaikuttaja, jolla on esimerkiksi Instagramissa noin 46 000 seuraajaa. 

Virta kertoo MTV Uutisille, että yksi suuri vaihe hänen elämässään on juuri tullut päätökseensä. Hän sai hiljattain gradunsa kirjoitettua loppuun sekä palautettua, ja näin ollen Virta valmistui toukokuun lopulla Tampereen yliopistosta filosofian maisteriksi pääaineenaan Venäjän kieli ja kulttuuri. Virta kertoo olevansa äärimmäisen helpottunut sekä onnellinen saavutuksestaan.

– Oli aika kärsimysten tie, viimeiset kahdeksan kuukautta oikeastaan on mennyt sen (gradun) parissa. Juuri mietin poikaystäväni kanssa, että mitähän edes on tapahtunut tyyliin tammi-helmikuussa, että se on muistissa pelkkää pimeyttä, Virta nauraa. 

Gradussaan Virta tutki venäläisten verkkomedioiden uutisointia erilaisista väkivallanteoista, joissa uhrina on ollut seksuaalivähemmistön edustaja. Virta kertoo, että gradussaan hän tutki sitä, kuinka seksuaalivähemmistöön kuuluvia uhreja käsitellään uutisissa ja tuodaanko sitä esille, että seksuaalisella suuntautumisella olisi mahdollisesti ollut yhteyttä teon motiiviin.

Virta on käsitellyt aihetta myös podcastissaan Veera ja ihmeellinen itä, jossa hän käsittelee yleisesti Venäjään sekä itään liittyviä asioita. Seksuaalivähemmistöihin liittyvästä aiheesta Virta kiinnostui sen perusteella, miten siitä on uutisoitu Suomessa. 

– Suomessa on paljon uutisoitu Venäjän seksuaalivähemmistöjen vaikeasta tilanteesta ja on yleistä tietoa, että siellä seksuaalivähemmistöjen edustajilla on vaikeaa, varsinkin pienemmissä kaupungeissa. Mua kiinnosti se, miten sitä asiaa käsitellään Venäjällä mediassa, koska Suomessa kerrotaan avoimesti, miten vaikea se tilanne on.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen tästä.

Valmistumiseen liittyy Virran mukaan myös haikeita tunteita, kun kuusi vuotta kestänyt yliopistoelämä saa jäädä taakse. Tällä hetkellä hän katselee hiljalleen oman alansa työpaikkoja ja suunnittelee siirtymistä varsinaiseen työelämään. Virran tutkinto pätevöittää hänet esimerkiksi konsultin tai Venäjään suuntautuvan kaupan tehtäviin.

– Tällä hetkellä mulla on some työnä, mistä saan leipäni, mutta koko ajan haen oman alan töitä. 

– Samalla on vähän pelottavat fiilikset, kun pitäisi pikkuhiljaa kunnon aikuisten ihmisten työelämään etsiytyä. 

Love Island vaikuttaa yhä

Virta on nykyään onnellisessa parisuhteessa, joka on kestänyt jo lähes vuoden. Virta kertoo tavanneensa nykyisen kumppaninsa viime vuonna juhannusjuhlissa. 

– Olen todella, todella onnellinen hänen kanssaan. Hän ei ole missään sosiaalisessa mediassa eikä halua millään tavalla olla julkisuudessa, niin en ole ikinä kertonut, että kuka hän on. Hän on tämmöinen mysteerimies. 

Pian tulee kuluneeksi kolme vuotta siitä, että Virran Love Island -matka sai alkunsa. Virta ei kadu sitä, että lähti 21-vuotiaana mukaan Love Islandiin, mutta hän toivoo, ettei enää käsiteltäisi hänen edellistä parisuhdettaan, joka sai alkunsa ohjelmasta. Virta seurusteli vajaan vuoden verran Love Island Suomi -ohjelman ensimmäisellä tuotantokaudella tapaamansa Jannen kanssa. Pari erosi syksyllä 2019. 

– Se on kuopattu juttu ja siitä on jo niin pitkä aika kun me erottiin. 

Nykyään Virta on yhä tekemisissä useiden Love Islandilta saamiensa ystävien kanssa – niin ensimmäiseltä, kuin toiseltakin tuotantokaudelta. 

– Mulle on tullut paljon läheisiä kavereita sieltä kakkoskaudeltakin. Isoin juttu siis, mikä sieltä jäi käteen, on ihan uusi kaveripiiri, mikä on ollut tosi tärkeä mulle. 

Ihmisenä Virta ei koe juurikaan muuttuneensa kolmen vuoden aikana. Love Islandin myötä hän tuli tunnetuksi iloisena ja kuplivana persoonana, joka hän ei täysin koe olleensa kuitenkaan viime aikoina. 

– Mulla on ollut vähän mielenterveyden kanssa ongelmia, mistä olen kertonut myös somessa avoimesti. Olen ollut aika uupunut ylipäätään elämästä, opiskelusta ja muusta. Tässä on ollut aika pitkä aika, etten ole ollut niin iloinen ja spontaani oma itseni. Mutta pikkuhiljaa tässä alkaa taas maailma kirkastumaan ja alkaa olemaan vanha, oma itsensä. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen tästä.

Myös seuraajat somessa muistuttavat toisinaan Virtaa tämän Love Island -matkasta ja lähettävät viestein kommentteja ohjelmasta. Paljon harvemmin kuitenkin luonnollisesti, kuin muutama vuosi aiemmin. Virta iloitseekin siitä, ettei hän enää kanna samalla tavalla Love Islandin viittaa harteillaan, kuin ennen. 

– En todellakaan kadu sitä, että lähdin sinne, mutta olen samalla tosi tyytyväinen, että jos ja kun en ole enää vain se "Love Island -Veera", vaan ihan vain Veera. Se on mukavaa, jos ihmiset tykkää seurata mua senkin takia, kuka olen, eikä vaan sen takia, että olen ollut jossain tositelevisio-ohjelmassa. 

Haku Love Island Suomi -sarjan tulevalle kaudelle on käynnissä!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja