Mainos

Väyrynen kritisoi keskustajohtoa

Keskustan eurokansanedustaja Paavo Väyrynen ihmettelee puolueensa johdon halua pitää Keskustan ylimääräinen puoluekokous Emu-asiasta vasta marraskuun lopussa. Suomen Emu-jäsenyyttä vastustavan Väyrysen mielestä niin myöhään pidettävällä kokouksella ei ole mitään merkitystä.

Pääoppositiopuolue Keskusta järjestää Emu-kannastaan ylimääräisen puoluekouksen syksyllä. Esko Ahon ja muiden keskustajohtajien kalentereissa kokousajankohdaksi on hahmoteltu marraskuun viimeistä viikonvaihdetta - siis aikaa jolloin muun muassa Suomen ja Ruotsin demarit ovat jo päättäneet, pitäisikö maiden pyrkiä Euroopan talous- ja rahaliiton kolmanteen vaiheeseen ensimmäisten joukossa.

Pariisista tavoitettu Paavo Väyrynen ihmettelee keskustajohdon ajanpeluuta.
- Tämä muistuttaa nyt hyvin paljon sitä kolmen vuoden takaista dominopeliä, jolla päätöksenteon aikataulujärjestyksellä pyritään vaikuttamaan lopputulokseen, toteaa Väyrynen.

Väyrysen mukaan päätös olisi pitänyt tehdä ennen kuin Suomen sosiaalidemokraatit päättävät omasta kannastaan. Näin keskusta voisi hänen mielestään vaikuttaa Suomen ratkaisuun.

- Jos me lykkäämme päätöksen pitkälle syksyyn, niin silloin asia on ehkä jo tosiasiallisesti ratkaistu ja silloin meidän päätöksellämme ei ole enää mitään merkitystä, sanoi Väyrynen.

Yrityksen puutteestahan Väyrystä ei ole koskaan haukuttu. Nytkin hän uskoo, että jos Keskusta löisi pöytään kielteisen Emu-kannan heti alkusyksystä, se vaikuttaisi sekä Suomen että Ruotsin sosiaalidemokraattienkin Emu-mielipiteisiin.

Keskustan kentällä omaa Emun vastaista työtään tekevä Väyrynen otti ilolla vastaan eilen julkistetun Mauri Pekkarisen väliraportin, jolla taustoitetaan keskustan Emu-linjauksia.
(MTV3/Timo Toropainen)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.