Vauvalle oli käydä kalpaten – äiti varoittaa yllättävän yleisestä vaarasta: "Yksikin hiussuortuva voi olla vaarallinen"

Hiuskarva oli koitua pienen vauvan varpaan kohtaloksi, kertoo brittilehti The Sun. Kyseessä on yllättävän yleinen vaara, josta pienten lasten vanhempien tuli olla tietoisia.

Videolla keskustellaan siitä, miten elintavat näkyvät hiusten kunnossa. 

Ne, jotka asuvat pitkähiuksisen kanssa samassa taloudessa, tietävät, että irtohiuksia löytyy mitä kummallisemmistakin paikoista. Etenkin vaaleat hiussuortuvat näkyvät kasoina tummia pintoja vasten, ja puhtaalta tuoksuvan pyykin seasta löytyy tiukaksi pateiksi linkoutuneita hiusmyttyjä.

Siinä, missä hiusten on tapana tukkia kodin viemäreitä, jopa yksittäinen hius voi riittää aiheuttamaan suurta päänvaivaa.

Kim Potter jakoi suljetussa The Motherload Facebook-ryhmässä kuvat pienen lapsensa varpaasta, joka oli turvonnut kaksinkertaiseksi.

Kim oli huomannut vauvaa pukiessaan, että tämän varvas helotti punaisena ja oli selvästi arka.

– Kun katsoin tarkemmin, huomasin, että yksi hiuskarvani oli kiertynyt hänen varpaansa ympärille, brittiäiti kirjoitti kuvien yhteydessä.


”Tarina olisi voinut olla ihan toisenlainen”

Lääkärin vastaanotolla selvisi, että kyseessä oli hiuskiertymän aiheuttama oireyhtymä, joka tavallisimmin aiheutuu hiuksesta, joka on kiertynyt esimerkiksi varpaan, sormen tai kielen ympärille.

– Jos en olisi luottanut vaistoihini, olisin laittanut hänet illalla vain nukkumaan ja huomenna tarina olisi voinut olla ihan toisenlainen, hän jatkaa.

Yksikin hius voi olla vaarallinen

Vaikka tilanteesta selvittiin vain säikähdyksellä, perheenäiti potee kuitenkin suurta syyllisyyttä tapahtuneen vuoksi, sillä hius oli viiltänyt myös ihon auki aivan pienen pojan varpaan juuresta.

– Haluan saada muut tietoisiksi tästä. Ole varovainen vauvasi kanssa, sillä yksikin hiussuortuva voi olla vaarallinen, äiti varoittaa.

Yllättävän yleinen vaara

Tämä ei ollut ensimmäinen kerta, kun tämän kaltaisesta tapauksesta uutisoidaan valtamedioissa.

Viime vuoden loppupuolella uutisoimme Alex Uptonista, joka halusi varoittaa vanhempia siitä, miten huomaamaton hiuskarva voi tehdä suurta tuhoa pienille vauvoille.

Tässä esimerkki siitä, millaista tuhoa yksi hius voi tehdä pienen lapsen varpaalle: 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä​​​​​​​

Lue kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit!

Lue myös:

    Uusimmat