Mainos

Tuntuuko, että sinulta on viime aikoina pudonnut enemmän hiuksia kuin tavallisesti? Et ole yksin

Kiivaampi hiustenlähtö kesäisin ja syksyisin saattaa olla täysin normaali ilmiö.

Jos olet viime aikoina vilkuillut hiusharjaasi epäillen ja kokenut, että hiuksia putoilee tavanomaista vauhdikkaampaa tahtia, et ole aivan väärässä. British Journal of Dermatology  -lehdessä julkaistun selvityksen mukaan kiivaampi hiustenlähtö kesäisin ja syksyisin saattaa olla hyvin yleinen ilmiö.

Vuodenajoilla on aiemminkin epäilty olevan yhteyksiä hiustenlähtöön. Selvityksissä on kuitenkin usein keskitytty esimerkiksi vain tiettyyn maantieteelliseen alueeseen. Johns Hopkinsin ja Washingtonin yliopistoissa tutkijat ottivat erilaisen taktiikan: he analysoivat hakukone Googlen trendeistä kertovaa dataa maapallon eri puolilla sijaitsevissa kahdeksassa maassa.

Ihmisten tekemiä hakuja analysoitiin vuodesta 2004 vuoteen 2016. Hakuja verrattiin kuukausiin ja vuodenaikoihin.

Kaikissa kahdeksassa maassa ihmiset googlasivat hiustenlähtöön liittyviä lauseita eniten juuri kesällä ja syksyllä.

Tutkimusta tehneen Shawn Kwatran mukaan lievästi lisääntynyt hiustenlähtö kesällä ja syksyllä on normaalia. Lisätutkimuksin tulisi vielä selvittää, miksi vuodenajalla on hiusten kannalta väliä, ja miten huolestuneita hiustenlähdöstä kärsivien tulisi asiasta olla. Vuodenaikojen aiheuttama hiustenlähtö vaikuttaa koskettavan enemmän naisia, vaikka Google ei yksilöikään hakujen tekijöitä sukupuolen mukaan.

Päivässä ihmiseltä putoaa tavallisesti 50–100 hiusta. Yllättävä hiustenlähtö voi liittyä myös stressaavaan tapahtumaan; hiuksia voi lähteä synnytyksen, e-pillerien vaihtamisen tai runsaan laihtumisen jälkeen. Kaikki hiustenlähtö ei kuitenkaan ole pysyvää.

***

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.