Mainos

Vauvalla oli syntyessään "aikuisen kieli" – hymyili ensimmäistä kertaa leikkauksen ansiosta

Yhdysvaltalaisvanhemmat joutuivat odottamaan yli vuoden, ennen kuin he pääsivät näkemään suloisen hymyn vauvansa huulilla. 

Lähes kaikki vanhemmat odottavat malttamattomina nähdäkseen vauvansa hymyilevän ensimmäistä kertaa. Eräät vanhemmat joutuivat kuitenkin odottamaan tätä ikimuistoista hetkeä useamman kuukauden.

Madison Kienowin ja hänen miehensä pienelle Paisley-tytölle diagnosoitiin syntymän jälkeen harvinainen Beckwith–Wiedemannin oireyhtymä, jonka seurauksena hänen kielensä oli kasvanut lähes kaksinkertaiseksi. Suuri kieli tukki tytön kurkun ja hengitystiet, ja ensimmäiset elinviikot olivat eloonjäämiskamppailua hengityskoneeseen kytkettynä.

Kielestä poistettiin 15 senttiä lihasta

Lääkäreiden mukaan vauvalla oli yksi suurimmista kielistä, jonka he olivat koskaan nähneet. Ollessaan vasta muutaman kuukauden ikäinen vauva joutui ensimmäiseen leikkaukseensa. Kieli halkaistiin ja sen keskiosasta poistettiin viisi senttiä lihasta. 

Vanhempien ja lääkärien huoli ei kuitenkaan ollut ohi, sillä leikkauksen jälkeen tytön kieli jatkoi kasvamistaan ja roikkui jälleen pian hänen suustaan. Huhtikuussa hieman alle vuoden ikäinen tyttö leikattiin uudelleen, ja tällä kertaa kielestä poistettiin 15 senttiä lihasta.

– Hänen kielensä täytti koko suun, se oli hyvin paksu ja roikkui suusta. Se näytti aivan kuin aikuisen kieleltä vauvan suussa, äiti Madison Kienow kertoo.  

Leikkaus muutti tytön elämän täysin

Toinen leikkaus onnistui kuitenkin paremmin ja muutti merkittävästi pikkutytön elämää. Merkittävä hetki oli, kun nyt vuoden ja neljän kuukauden ikäinen tyttö hymyili ensimmäistä kertaa elämässään. 

– Toipumisen jälkeen hän hymyili ensimmäisen kerran. En voinut uskoa sitä, olin hämmentynyt siitä, kuinka kauniilta minun pikkutyttöni näytti, äiti kertoo.

Onnistuneen leikkauksen jälkeen Paisley on vanhempien mukaan ollut aivan kuin toinen lapsi. Hän näyttää erilaiselta, hymyilee paljon ja tavailee jo ensimmäisiä sanojaan. Lääkärit toivovat, että vauvalle ei enää tarvitsisi tehdä uusia leikkauksia, vaan perhe voisi keskittyä nauttimaan elämästä. 

Lääketiede auttoi myös tätä vauvaa kohti parempaa elämää. 

Lähde: Metro, MVPhotos

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.