Vauva menehtyi kotisynnytyksen aikana – äiti puhuu nyt syyllisyydestään: "Miksen kuunnellut kaikkia muita ja synnyttänyt sairaalassa?"

Aimee Greenin tytär menehtyi syntyessään. Green syytti tilanteesta myös itseään – hänhän oli valinnut kotisynnytyksen. Artikkelin kuva voi järkyttää herkimpiä.

Aimee Green muistaa edelleen sen, kun sai pidellä lastaan ensimmäisen kerran. Hän oli synnyttänyt kotona, ja sai 11 tunnin urakan päätteeksi tyttärensä käsivarsilleen.

Lapsi tuntui veltolta. Kun Green katsoi miehensä Ryanin ja kätilönsä kasvoja, hän huomasi heidän olevan vakavia.

– Mielikuva (heidän kasvoistaan) saa minut edelleen voimaan pahoin, Green muistelee blogissaan.

Yllä olevalta videolta saat lisätietoa kohtukuolemasta.

"Tuntui, kuin olisin jäänyt junan alle"

Synnyttyään Luna-tytär ei itkenyt, ja hänet vietiin välittömästi elvytettäväksi. Ambulanssi tuli paikalle, ja Luna vietiin sairaalaan. Pian kuitenkin selvisi, ettei mitään ollut tehtävissä.

– Tuntui, kuin olisin jäänyt junan alle, vatsaani olisi potkaistu, kierretty ja sitä olisi tallottu. Minä vain nyyhkytin. Itkin sydämeni pohjasta niin voimalla, etten voinut hengittää. Sydämeni murtui miljardiin osaan, ja itkin lohduttomasti, (kokonaiselta) eliniältä tuntuneen ajan.

Green syytti tilanteesta myös itseään – hänhän oli valinnut kotisynnytyksen.

– Se oli minun syyni, miksi synnytin kotona, miksen kuunnellut kaikkia muita ja synnyttänyt sairaalassa, miksi hän oli onnellinen vauva 11 tunnin synnytyksen ajan, muttei viimeisiä muutamia minuutteja, Green pohtii.

"Minä vain rakastin häntä"

Pohjattoman surun keskellä lohtua toi edesmenneen tyttären tapaaminen. Green miehineen sai pidellä Lunaa, joka oli kääritty peitteeseen ja puettu vaaleanpunaiseen hattuun.

– Hän sai meidät välittömästi hymyilemään, aika pysähtyi, unohdin, missä olin, kuka olin, mitä oli tapahtunut ja siinä olimme vain me kolme, kuten aina oli kuulunutkin olla, Green kuvailee.

– Minä vain rakastin häntä, rakkautta ensisilmäyksellä, tosirakkautta, kuten elokuvissa.

Perheestä otettiin kuvia, joita Green vaalii aarteenaan. Perhe sai myös kiehkuran Lunan hiuksia, ja hänestä muun muassa otettiin kämmenen- ja jalanjäljet muistoksi.

"Ihmiset ajattelevat, että tämä tapahtui kotisynnytyksen takia"

Perhe pysyi sairaalassa yön yli. Illalla Green ymmärsi, että lapsi todella on mennyt.

– Ihmiset ajattelevat, että tämä tapahtui kotisynnytyksen takia. Se on hiton ärsyttävää. Meidän ei tarvitse selitellä asiaa kenellekään, mutta silti tuntuu, että tarvitsisi. Onneksi meillä on todisteita siitä, ettei asia ole näin, Green kirjoittaa.

Nyt perhe on perustanut Lunan muistoksi joukkorahoituskampanjan, jolla perhe haluaa auttaa muita lapsensa menettäneitä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja